Annons

Baskethärvan i Trelleborg: Granskningen i korthet

Falska namnunderskrifter, fejkade revisionsberättelser och sökta bidrag för medlemmar som inte fanns. När TA börjar granska Trelleborg basket uppdagar sig flera allvarliga brister. Här är granskningen i korthet.
Trelleborg • Publicerad 20 oktober 2022 • Uppdaterad 2 mars 2023

Här saknas innehåll

  • Utifrån tips från källor med insyn i Trelleborg baskets loppisverksamhet börjar TA granska föreningens ekonomi. Genom samtal med före detta engagerade och dokumentation som skickats in till kommunen uppdagas en rad allvarliga brister.
  • Trelleborg basket har genom åren dragit in miljonbelopp i sina loppisverksamheter. En stor del av pengarna har swishats till Thomas ”Basketmannen” Nilssons privata konto. Dessa pengar har inte redovisats, vilket man som förening är skyldig att göra, enligt Skatteverket.
  • Andra brister som kommer fram i granskningen är att föreningen fejkat revisionsberättelser och årsmötesprotokoll samt lämnat in felaktiga resultaträkningar till kommunen.
  • Det visar sig också att personer som angetts som revisor och sekreterare för föreningen i själva verket inte varit aktiva i basketklubben på flera år. Deras underskrifter har förfalskats i dokumentation som föreningen skickat in till såväl kommunen som basketförbundet.
Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons