Annons
Nyheter

Många skratt och snabba byten

Vården får sig en känga, Bingsgård är med i år igen och TFF hyllas. Det är dags för nyårrevy igen.
Nyheter • Publicerad 4 januari 2014
Christel Hansson Björkgren instruerar Linda Winqvist, Peter Sjögren och Markus Jönsson i ett nummer om konstgräsproblemen i Anderslöv och Smyge.
Christel Hansson Björkgren instruerar Linda Winqvist, Peter Sjögren och Markus Jönsson i ett nummer om konstgräsproblemen i Anderslöv och Smyge.Foto: Foto: Tomas Nyberg
Charlotte Karlsson och Nils-Gunnar Snygg sjunger om vården.
Charlotte Karlsson och Nils-Gunnar Snygg sjunger om vården.Foto: Foto: Tomas Nyberg
Ulrika Christmar och Linda Winqvist skämtar om den stressade hemtjänsten.
Ulrika Christmar och Linda Winqvist skämtar om den stressade hemtjänsten.Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Jag har lovat att detta ska vara sista gången jag står på den här scenen. Nu är jag ändå 70 år, det får räcka. Jag har hållit på i nästan 25 år nu, säger Nils-Gunnar Snygg.

Det är några dagar kvar till premiären av nyårsrevyn Vi släpper (l)oss. På Grand står ensamblen och kämpar med dans, sång och repliker. Mycket sitter där det ska men ibland kommer skådespelarna av sig.

Annons

– Text! ropar Magnus Christmar.

24 sketcher

Regissör Christel Hansson Björkegren fyller genast i den replik som försvunnit. Det är mycket att repa in. 24 sketcher ska sitta perfekt. Skämten handlar nästan bara om saker som hänt under året. Det var inte helt lätt att hitta på saker att skriva om.

– Nej, det har varit lite av ett mellanår, säger Christel Hansson Björkegren. Det har inte hänt så där jättemycket. Men vi har hittat saker ändå.

Det gäller att tänka till när man ska välja ämnen. Hela publiken ska känna igen sig.

– Man får inte ta något som hänt tidigt på året, det kommer ingen i håg. Helst ska det vara om saker som hänt under senhösten och vintern. Man måste också tänka på att det inte får bli för lokalt. Vi har ju även publik från Svedala och Vellinge. De måste också tycka att skämten är roliga, säger Nils-Gunnar Snygg.

Fotbollsramsor

Sen börjar alla att repetera igen. Pierre Malmqvist spelar ett TFF-fan som bara pratar i fotbollsramsor. Han vrålar vad hans fru än gör. Vare sig hon berättar att hon är gravid, förfärat läser upp en betalningspåminnelse eller försöker få honom att skynda på. Nils-Gunnar Snygg, Pierre Malmqvist och Magnus Christmar gör en rolig tolkning av en manlig balettgrupp. Charlotte Karlsson sjunger ”Vill du se en stjärna” men har bytt ut texten till ”Vill du se en vanlig” och tecknar ett vackert porträtt av en uttråkad kvinna som jobbar inom vården.

Just vården får sig en ordentlig känga i årets nyårsrevy. Melodifestivalbidraget ”En riktig jävla schlager” får texten: ”Det är något sjukt i vården” i ett sångnummer och i en annan sketch får vi se stressen inom hemtjänsten.

Jönsson som Bingsgård

Annons

Kända personer ingår också. Bland annat spelar Markus Jönsson kommunalråd Ulf Bingsgård som stoppar jäktade trelleborgare för att försöka ta reda på hur många som tänker på Moderaterna när de får se partiets logga. Det visar sig att folk tänker på Marabou och McDonalds istället.

Gruppen har väldigt roligt på scen. Är verkligen Nils-Gunnar Snygg redo att stå över nästa år?

– Jag vill gärna sluta innan jag blir ombedd att göra det, säger han.

Nyårsrevyn har premiär den 4 januari och spelas 13 gånger.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons