Annons

Veckans snackis: Här byggs jätteuteservering – ”Skitbra!”

Massiv uteservering, karnevalsstämning på stan och TA:s granskning om de tvångsomhändertagna barnen. Här är nyheterna du inte vill missa från veckan som gått.
Trelleborg • Publicerad 18 maj 2024
Nu öppnar Sommargatan. I år med en ännu större uteservering.
Nu öppnar Sommargatan. I år med en ännu större uteservering.Foto: Tomas Nyberg

Stulna bestick bygger ut sin uteservering i sommar

”Skitbra. Kan inte säga annat än skitbra!” – så lät det när TA pratade med restaurangägaren Malgorzota Bogucka som kan räkna med trippelt så många sittplatser på sin uteservering i år. Det är tack vare att Östergatan blir sommargata som hon kan bygga en så stor uteservering. Serveringen kommer för första gången täcka cykelbanan och ytterligare en bit av vägen.

På TA:s Facebook applåderades nyheten.

Annons

”Yea! Bästa och vackraste ”krimbromsen”. Det blir lugnare”, skrev en användare.

”Härligt Maggan”, skrev en annan.

Företag med 15 anställda går i konkurs

Under 2022 omsatte Fasadexperten 22 miljoner kronor. Men den sviktande byggbranschen blev tuff för Dzemal Crnovrsanin och nyligen ansökte företaget om konkurs.

– Efter pandemin har det blivit svårt och de höjda räntorna har påverkat folk. Färre personer vill renovera sina hus, berättar han för TA.

Femåringarna skapade feststämning på stan

I tisdags intog kommunens fem- och sexåringar stans gator i den årliga Bokparaden. Solen sken, Kulturskolans sambaorkester trummade och drygt 500 barn deltog i paraden. Stämningen var på topp! Missade du TA:s livesändning från evenemanget går det såklart att se i efterhand – klicka här.

Daniel hamnade på HVB-hem som ung: ”Därinne satt de och sköt amfetamin”

I veckan har TA publicerat en granskning om barn som blev tvångsomhändertagna enligt LVU för cirka 20 år sedan. Tillsammans med våra systertidningar har vi gått igenom 201 domar och tagit reda på hur det gick för barnen sen. Trelleborgaren Daniel berättar för TA om åren då han slussades mellan institutioner, om våldet och om drogerna. Läs granskningen här.

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons