Trelleborg

Två anhållna för grov stöld efter inbrott på måndagen

Trelleborg Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Två personer anhölls sent under måndagskvällen, misstänkta för en grov stöld på Carl Smithsgatan i Trelleborg under förmiddagen.

Det var strax efter klockan elva på förmiddagen som boende på Carl Smithsgatan upptäckte att något inte stod rätt till i ett grannhus. Snart slog de larm, och kunde filma två misstänkta personer som lämnade platsen i en bil.

Grannarna kunde också fånga in husägarens hund, som rymde medan de misstänkta tjuvarna genomsökte bostaden.

– Det är fantastiskt att se den här grannsamverkan, sa dottern till kvinnan som äger huset till TA tidigare.

Under kvällen togs två personer in för förhör i samband med brottet, och senare på kvällen anhölls de misstänkta för grov stöld.

Ansvarige förundersökningsledaren och åklagare Pernilla Åström vill hylla de inblandades insats.

– Personerna som sett bilen som man sedan kunnat spåra till ett uthyrningsställe, där man kunnat visa bilder på de misstänkta och få en adress till de misstänktas boende, har gjort ett bra jobb, säger hon till TA.

Hon är också imponerad av hur pass snabbt polisens arbete har gått från det att man kom till brottsplatsen på måndagseftermiddagen.

– Man har hunnit ta fotavtryck, däckavtryck och fingeravtryck innan man spårat bilen och hittat bostaden. I bostaden har man sedan hittat gods vi misstänker kommer från villan i Trelleborg, säger Pernilla Åström.

Nu ska den drabbande familjen kontaktas för att identifiera godset.

– Vi får bara hoppas att det är allt som saknades, säger Pernilla Åström.