Trelleborg

Trelleborgare döms för lång rad narkotikarelaterade brott

Trelleborg Artikeln publicerades
Amfetamin. Arkivbild.
Foto: Polisen
Amfetamin. Arkivbild.

Tre trelleborgare döms för en lång rad av främst narkotikarelaterade brott, bland annat narkotikainnehav med överlåtelsesyfte.

De tre männen, 26, 60 och 17 år gamla, döms för en rad brott som inträffat i Trelleborg mellan maj förra året och mars i år.

Den 29 maj förra året kontrollerade polisen en bil, som sedan tidigare var känd i narkotikasammanhang. I bilen satt 26-åringens mamma, som uppgav att hon väntade på sin son. När sonen sedan kom ut från en fastighet i närheten kontrollerade polismännen honom, och upptäckte att han hade 21,5 gram amfetamin förpackad i plast i kalsongerna. Polisen grep 26-åringen på plats, misstänkt för narkotikabrott.

Polisen gjorde sedan en husrannsakan i bostaden som 26-åringen besökt. 26-åringen uppgav att han hälsat på en man som tidigare varit hans övervakare, en 60-årig man.

I bostadens kök hittade polisen blöta plastpåsar med rester av ett vitt pulver i papperskorgen och en digitalvåg på köksbänken. Polisen hittade även tre paket med cannabis i frysfacket, och i sovrummet hittade man amfetamin inslaget i plast.

60-åringen har erkänt innehavet av narkotikan, men förnekat att han skulle ha haft den i överlåtelsesyfte. Han har berättat i förhör att han såg gripandet av 26-åringen från sin balkong, och fick panik. Därför tömde han flera påsar med amfetamin i vasken.

Tingsrätten finner att bevisningen för att amfetaminet som 26-åringen hade i kalsongerna kom från 60-åringen inte är tillräckligt stark, bland annat eftersom narkotikan inte var förpackad på exakt samma sätt.

Cannabisen, som återfanns i frysfacket, har 60-åringen hävdat att han hade tagit som pant från en person som var skyldig honom pengar. Tingsrätten slår fast att även om det är så, så är det att likställa med överlåtelsesyfte.

De två männen döms även för en rad andra narkotikarelaterade händelser, tillsammans med en tredje, 17-årig, man. Bland annat ska 26-åringen och 17-åringen vid ett besök på kommunens boende för missbrukare på Ripagatan, den 24 augusti, ha bråkat med en granne och spottat på en av dem som jobbar på boendet.

60-åringen döms till fyra månaders fängelse för två fall av narkotikabrott. 29-åringen döms till tre månaders fängelse för hemfridsbrott, ofredande, rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott. 17-åringen döms till ungdomsvård för ofredande, brott mot knivlagen och tre fall av narkotikabrott.