Trelleborg

Tjuv spårades med hjälp av app – har åtalats

Trelleborg Artikeln publicerades
Mannen har åtalats vid Ystads tingsrätt.
Foto: Stig-Åke Jönsson
Mannen har åtalats vid Ystads tingsrätt.

Med hjälp av funktionen ”hitta min iphone” kunde polisen spåra och gripa den man som i början av juni stal en surfplatta från Systrar och bönor i centrala Trelleborg. Nu har mannen åtalats.

Den 40-årige mannen kom tillsammans med ytterligare en person in på Systrar och bönor och frågade om de hade några lediga rum. Efter en stund upptäckte personalen att de saknade en surfplatta med bokningssystemet och fattade misstankar mot männen.

De kontaktade polisen som uppmanade dem att slå på appen ”hitta min iphone”. Och med hjälp av den kunde en polispatrull spåra de misstänkta till Stadsparken och strax därefter gripa en av dem utanför Valen, med surfplattan.

Anna Ramsby, ägare till Systrar och bönor, var nöjd med polisens insats.

– Först tänker man ju att det var den surfplattan det, men polisen var otroligt proffsiga och duktiga som löste det så snabbt, sade Anna Ramsby till TA efteråt.

Mannen erkände sedan brottet den 8 juni och har alltså nu åtalats för stöld. Han åtalas samtidigt för ytterligare en stöld samma dag av en bärbar dator från en bensinstation i Ystad.

Han åtalas också för ringa narkotikabrott eftersom han den aktuella dagen var påverkad av bland annat hasch och amfetamin.