Trelleborg

Svingande poliser på Tegelberga

Trelleborg Artikeln publicerades

Vem är landets bäste golfspelande polis? Det avgörs idag när Svenska polismästerskapen avslutas på Tegelberga golfklubb.

I onsdags spelade de 130 deltagarna från polisdistrikt i hela landet in sig på banan. Igår drog tävlingarna igång men golfarna stötte genast på patrull. I form av dåligt väder.

-Vi var tvungna att bryta på grund av åskan i 40 minuter. Men det ser ut som om vi kan ta igen det under eftermiddagen, säger Mats Jennby, en av nio poliser från Malmö och Trelleborg som ingår i arrangörsgruppen.

Polisidrottsföreningarna i Malmö och Trelleborg arrangerar tävlingen tillsammans. Arbetet inleddes redan 2008.

-Först gällde det att bestämma om vi skulle göra detta. Det är ett stort evenemang och mycket logistik. Under 2009 förhandlade vi med tio klubbar och 2010 skrev vi avtal med Tegelberga. 2011 började vi arbeta med alla sponsorer, berättar Mats Jennby.

Efter allt arbete drog alltså tävlingarna igång under torsdagen. Trelleborgspolisen Claes Olsson gick ut vid lunchtid och hoppades på bättre väder än det var under förmiddagen. Claes Olsson har spelat golf sedan år 2000.

-Det var faktiskt min fru som satte igång att hela familjen skulle spela. Nu är det jag och min äldsta dotter som håller igång, säger Claes Olsson.

Tävlingarna på Tegelberga var de femte polismästerskapen för Claes Olssons del.

-Det är trevligt att träffa kollegor från andra distrikt i landet, säger han.