Trelleborg

Starka marknadskrafter drog folk

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:

En blandning av sillmackor och kärleksromaner. Både gastronomisk och litterär spis fanns på plats under årets upplaga av Gislövs marknad.

Solen skiner över marknadsområdet. Strålarna reflekteras i allt från tivolits glittrande åkattraktioner till metallkonstruktionerna som bär upp marknadsstånden. På en bänk bakom karusellerna sitter Ingrid och Stig Holmgren med varsin sillmacka i handen.

– Sillen. Det är därför vi har kommit hit, säger Stig Holmgren mellan tuggorna.

Men det finns också litterär spis på Gislövs marknad. I tältet där Ulla Gjäls håller till ligger böcker och serietidningar prydligt uppradade i lådor. Kunder kommer och går i en strid ström. Bäst säljer romaner av en brittisk författare.

– Nora Roberts har helt klart varit populärast idag. Kärlek går alltid hem, säger Ulla Gjäls.

Hon är veteran på marknaden och haft samma plats flera år i rad.

– Oja, vi kommer alltid hit. Detta är en underbar marknad. Vädret brukar vara lite regnigt vid denna tiden men i år är det ju jättefint, säger hon.

Marknaden arrangeras av Gislövs IF. I en av föreningens bodar står Mathias Lindbro och säljer lotter. Bland priserna finns presentkorgar med mat och godis.

– Det har faktiskt gått väldigt bra med försäljningen. Det kom igång ordentligt vid lunchtid tycker jag, säger Mathias Lindbro.

Ska du köpa något på marknaden?

– Haha. Nej jag tror faktiskt inte det. Jag tog cykeln till marknaden imorse och fortsatte direkt hit, säger han.

Gislövs marknad började i fredags. Evenemanget har årligen runt 30 000 besökare och 145 knallar är representerade. Marknaden startades år 1980.