Trelleborg

Solsken vid premiären i Parken

Trelleborg Artikeln publicerades

När Jins Månsson skulle fria heter sommarens lustspel i Parken i Trelleborg. Igår kväll, i solsken och vind, var det premiär.

TRELLEBORG. – Ja, det är ju inte av kärlek, det är det inte. Och inte för att Ida är den grannaste man sett. Men det är kylan, för den blir min bleka död. Jag måste ha en käring som värmer upp lopplådan därhemma, förklarar Jins Månsson sitt frieriuppsåt för publiken.

Och trots att det inte är kärlek så är han omåttligt nervös inför frieriet. Men Jens blir väl mottagen av den tilltänkta brudens far. Värre är det med bruden själv, spelad av Sarah Thörnqvist. Bara några få minuter in i pjäsen är de i luven på varandra. Hur ska det gå?

Trelleborgsrevyn spelar nu sommarlustspelet varje dag fram till den 12 juli. Manuset av Max Lundgren är skrivet fritt efter Anton Tjechovs Frieriet. Uppsättningen som Trelleborgsrevyn bjuder på i sommar är speciell på så sätt att föreställningen binds ihop av tio musikstycken med nyskrivna texter av Sven Bjerstedt från Kristianstad. Nils-Gunnar Snygg, Sarah Thörnqvist och Pierre Malmqvist spelar de tre huvudrollerna. Med på scenen finns också gårdsfolk som också sjunger.

Missade du premiären så har du många chanser kvar. Varje vardag klockan 19 och lördagar och söndagar klockan 16 står revygänget på Parkens scen. Inträdet är gratis.