Trelleborg

Simlingegården under klubban

Trelleborg Artikeln publicerades

Simlingegården, med 55 hektar åkermark, är till salu för 29 miljoner kronor. Många stora markägare har redan visat intresse.

Ägarna till Simlingegården är andra generationen på gården. Nu har ägarna bestämt sig för att sälja, och då står intressenterna på kö. I alla fall om man får tro mäklaren.

– Det är i princip bara markägare som redan har stora ägor som har möjlighet att förvärva en sådan här fastighet. Många ser en möjlighet att utöka sitt areal, och då får man passa på. Det dröjer kanske 30 år till nästa gång ett sådant här objekt är ute, säger mäklaren Janne Nilsson på LRF konsult.

Utgångspriset, 29 miljoner, kan verka häftigt. Just nu finns det bara en gårdsfastighet till salu i Skåne som är dyrare.

Men det är heller inte vilken fastighet som helst som är på väg att säljas.

– Det är 55 hektar åkermark av högsta klass, som ligger samlat och är lättbrukat. Det är också ett fint ställe att bo på en vackert uppbyggd fyrlängad gård med en fin park. Den har alla attribut som krävs för att kallas en vacker Skånegård, säger Janne Nilsson.

Simlingegården är byggd kring 1830 på sin nuvarande plats men det sägs att huset egentligen är ännu äldre.

– Det finns noterat att gården byggdes redan 1753 i Simlinge by. Men i samband med enskiftet rev man gården, tog vara på materialet och byggde upp den igen på nuvarande plats, säger Janne Nilsson.