Trelleborg

Ny krog ska vara lagom fin

Trelleborg Artikeln publicerades

En fin meny men inte för fin. Med mat som styrs av inspirationen. Det är vad som väntar kunderna när Slättarps gård slår upp portarna för sin restaurang.

Egentligen är det inte premiär förrän på torsdag, men redan på söndagen tjuvstartade paret Roger och Charlotta Hörnstedt samt krögaren Lenzi Fahrner restaurangen.

– Från första dagen har folk undrat ifall vi inte skulle utöka med restaurang också, säger Roger Hörnstedt som arrenderar lokalerna tillsammans med frun Charlotte.

Hörnstedts startade butik och kafé i de gamla stallen för två år sedan. Sedan dess har det gått fort och nu har man kompletterat utbudet, inte bara med restaurang utan även med en event- och festlokal.

Krögaren, Lenzi Fahrner, vill vara flexibel med menyerna. Det kan bli allt från asiatiskt till italienskt, allt från somriga sallader till höstliga grytor. Matsedlarna ska se olika ut varje vecka.

– Att ha samma meny hela tiden kan bli tråkigt för både kocken och gästerna, säger Lenzi Fahrner.

Restaurangen kommer framöver att vara öppen torsdagar till lördagar mellan klockan 18 och 23. Kafét och butiken, där man säljer inredningsprylar, smycken, kläder, blommor och leksaker, har öppet onsdagar till fredagar mellan klockan 11 och 18 och på helgerna mellan klockan 11 och 16.