Trelleborg

Mässa för alternativ hälsa

Trelleborg Artikeln publicerades

Hälsotrenden växer och intresset för alternativa behandlingsmetoder ökar. Det märktes inte minst när Kropp- och själmässan arrangerades för tredje året i rad på Parken.

TRELLEBORG. Glittrande stenar, massageoljor och flytande rosenrot. Strax intill ligger färgglada påsar med koncentrerat nyponpulver. Det är kropp- och själmässa på Parken. 50 kronor i entré och sedan nedsatta "prova på"-priser hos flera utställare. På en brits ligger Liselott Sandelius. Hon blundar medan Tina Sjödahl-Offerlind masserar hennes rygg med varma lavastenar. Hot stone-massage står det på skylten.

– Det är en klassisk massage, men stenarna har en avslappnande effekt.

Liselott Sandelius berättar om sina ryggproblem och att det har fått henne att prova saker hon aldrig testat förut.

– Jag tror det är viktigt att hitta den metod som passar för just mina problem. Just det här har jag aldrig testat förut, men det var jätteskönt.

Liselott Sandelius, som har titeln massageterapeut på sitt visitkort, har inget emot en kombination av traditionell och alternativ behandling.

– Det är bra att ha båda delar, de kan komplettera varandra. Däremot är jag väldigt noga med att mina kunder ska söka sig vidare om de inte har märkt någon skillnad efter tre behandlingar.

- Jag tror det har att göra med livsstilen och att många fler mår dåligt, säger Liselott Sandelius om efterfrågan på alternativa behandlingsmetoder som bland annat fick försäljningen av naturläkemedel och hälsotillskott att öka med 15 procent förra året.