Trelleborg

Krögare raggade personal

Trelleborg Artikeln publicerades

Restaurangjobb är stressigt med många helger och sena kvällar. Det var kanske det rättframma budskapet som skrämde iväg arbetssökande på Arbetsförmedlingens rekryteringsträff.

Lenzi Fahrner från Slättarps mat och möten söker serveringspersonal. På måndagen kom han till Arbetsförmedlingen för att prata om hur det är att arbeta inom restaurangbranschen, och för att träffa personer som är intresserade av att jobba hos honom.

Lenzi Fahrner gjorde inga försök att skönmåla, utan förklarade direkt att jobbet är slitsamt och kräver att man jobbar mycket och på obekväma tider. Men det är också roligt, man träffar många människor och kan få rejält med dricks. Och om man är flitig och duktig finns det alla utsikter att avancera.

– Intresse är det allra viktigaste. Engagemang, intresse och kunskap, sa Lenzi Fahrner.

De flesta av de 13 som var med på informationsträffen gick direkt när den var slut. Men några stannade kvart för att prata mer med Lenzi Fahrner. En av dem var Sebasthian Busig som jobbat i kök tidigare.

– Jag vet inte riktigt vad jag vill bli, det är det som är problemet. Men jag skulle kunna tänka mig att jobba där, jag ska i alla fall söka så får vi se, sa Sebasthian Busig.

Rekryteringsträffen var en del i Arbetsförmedlingens temavecka om handels-, service- och besöksnäringen. Syftet är att ge information om olika yrken inom branschen och kontakt med potentiella arbetsgivare. Arbetsförmedlingen har arrangerat likande temaveckor tidigare, senast rörande transportyrket.

– De brukar vara välbesökta. Och det är öppet för alla, även om man har jobb sedan tidigare. Man kanske vill byta yrke eller bransch, säger arbetsförmedlaren Carina Fransson.