Trelleborg

Kraftig explosion skakade Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades

På måndagskvällen detonerade en sprängladdning på Västra kyrkogården. Dånet från explosionen hördes över hela stan. ”Jag trodde jag skulle ramla ur soffan”, säger Jessica Ekström.

Explosionen kändes i hela närområdet. Rutor skallrade, billarm gick igång och skrämda grannar rusade ut på gatan.

– Jag satt i soffan när det hände och det var en riktigt ordentlig smäll. Både jag och mina husdjur blev chockade. Vi som bor i närheten samlades på gatan och en av dem ringde polisen, säger Jessica Ekström.

Det var omkring 20.30 på måndagen som sprängladdningen briserade nära muren inne på Västra kyrkogården. Ett mindre område puts slets bort från muren men ingen människa kom till skada.

– Polisen var där och gjorde en undersökning och pratade med vittnen. Det tog ett tag innan man kom till ro på kvällen. Jag jobbar som väktare och har sett det mesta men man tror ju inte att sånt ska hända här, säger Jessica Enström.

Det är inte känt vad för typ av sprängladdning som exploderade. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen.

Brottet rubriceras inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse. Utredningen har lämnats över till länskriminalen i Malmö.

– Detta är i sin linda än så länge, så jag kan inte säga mer så, säger närpolischef Sven-Inge Nilsson.

Michael Mattsson är operativ chef på länskriminalen. Han bekräftar att de har tagit över ärendet.

– Resultatet från tekniska undersökningen ska analyseras av Statens kriminaltekniska laboratorium. Vi ska också hålla en del förhör. Sen gör vi en samlad bedömning utifrån det materialet, säger han.

Finns det någon hotbild mot personer som bor i området?

– Vilka inriktningar vi har på våra spaningar eller hur vi jobbar vill jag inte kommentera.