Trelleborg

Killar med koll på bollarna

Trelleborg Artikeln publicerades

Trots att en av dem började spela biljard så sent som i höstas är de ändå Skånes näst bästa lag och redo för SM.

Ahmed Ali, Eroll Kardovic och Walid Chahin spelar biljard för att det är kul. Att vinna är inte det viktigaste.

Trots den inställningen, eller kanske tack vare den, lyckades de i helgen placera sig själva och fritidsgården Backafall på en andra plats i distriktsmästerskapet för fritidsgårdar.

- I sista matchen spelade vi som vanligt eftersom vi visste att båda ettan och tvåan får vara med i SM, säger Walid Chahin.

Walid och lagkompisen Eroll Kardovic var med och tävlade i samma turnering redan förra året. För Ahmed Ali, som började spela i höstas, är det första gången.

Men tack vare talang och proffshjälp var det inget problem. - Vi har tränat med landslagstränaren Tom Eksell. Innan det försökte vi bara pricka bollarna i fickorna men han lärde oss att det viktiga är att placera ut den vita köbollen rätt, förklarar Ahmed.

Innan den stora finalen i Göteborg den 21-22 mars väntar ännu mera träning med Tom Eksell.

- Vi ska åka till Ystad också och möta dem som vi förlorade mot sist, berättar Walid.

Just nu är det överhuvudtaget mycket träning som gäller och det blir ganska många stötar runt biljardbordet på Backafall.

- Det är många regler att tänka på, men det är ett skönt spel, säger Eroll.

Mästerskapen för fritidsgårdar delas upp i två klasser: gymnasie- eller högstadieålder. Både Eroll och Ahmed går i nian, men eftersom Walid går på gymnasiet tävlar hela laget i den högre klassen.

Under distriktstävlingen i Malmö kände de sig nervösa under första matchens inledning men de intygar allihop att det släppte snabbt trots att åskådarna var många under sista matchen. Alltihop filmades också och sändes via internet.

Utöver lagets andraplats fick Walid ett eget pris.

- Jag utsågs till en av turneringens tre mest lovande spelare, men jag vill inte skryta, säger han.