Trelleborg

Jonas Sjöstedt besökte färja

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är på Skåneturné. På måndagen kom han till Trelleborg med en agenda som toppades av sjöfartsfrågor.

Trelleborg
Vänsterledaren Jonas Sjöstedt besökte en av färjorna i Trelleborg på måndagen. Han träffade också partikamraterna Mats Sjölin och Birgitta Jensen. Samt John Thörnlund från SEKO Sjöfolk.
Foto:

En tonnageskatt och arbetsvillkoren för svenskt sjöfolk. Det var de viktigaste frågorna för Jonas Sjöstedt när han på måndagen kom till Trelleborg. Under sitt besök träffade han lokala partikamrater och fackligt aktiva inom Seko Sjöfolk.

– En skatt på tonnage skulle minska utflaggningen av fartyg och förbättra de anställdas villkor. Stödet i branschen finns, men regeringen gör för lite, säger Jonas Sjöstedt.

Stoppet i Trelleborg är en del av partiledarens Skåneturné som avslutas på torsdag. I flera av städerna som han besöker finns Vänsterpartiet inte representerade i fullmäktige.

– Så det finns potential att få fler väljare här. Vi kommer fortsätta driva våra frågor. Som kamp mot rasism och stopp för privatiseringar inom äldreomsorgen, säger partiets lokala ordförande Mats Sjölin.