Trelleborg

Inga nya ledtrådar efter obduktion av död man

Gislövs läge Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Obduktionen av den döde mannen som hittades på stranden öster om Trelleborg har inte erbjudit några svar. Nu kontaktar polisen alla länder runt Östersjön.

Det var den 26 oktober som en avliden kropp påträffades på stranden vid Gislövs läge, öster om Trelleborg.

Polisen spärrade av platsen för en brottsplatsundersökning, men kom snart fram till att det troligen är en person som flutit till platsen från ett skepp eller ett annat land.

Inga ledtrådar på mannens kropp har kunnat ge svar på vem mannen är, och utredarna satte stort hopp till obduktionen. Nu har den kommit in.

– Den har inte gett oss några svar som hjälper oss att fastställa vem han är. Han har drunknat, det är allt vi kan fastställa, säger polisens dödsfallsutredare Carl Palmér, som också säger att det inte finns något som tyder på brott.

Man har förberett för att göra DNA-undersökningar, men det har inte gett något resultat än berättar Carl Palmér. Nästa steg är att komma i kontakt med samtliga länder runt Östersjön.

– Än så länge har vi bara fått svar från Danmark. De har inga saknade personer som stämmer överens med mannen. Vi väntar fortfarande på svar från till exempel Polen och Tyskland.