Trelleborg

Hyllor på plats i stadsbiblioteket

Trelleborg Artikeln publicerades

Nyinvigningen av stadsbiblioteket närmar sig i samma takt som renoveringen går mot sitt slut. Nu är bokhyllorna på plats. ”Allt har gått enligt planerna”, säger bibliotekschef Michael Nordberg.

Lim och målarfärg. De dofterna letar sig ut när Michael Nordberg öppnar dörren till biblioteket. I den stora, ljusa boksalen har hyllorna placerats i ett stråk mot rummet som tidigare var föreläsningssal.

– Där ska det bli tidningsrum. Tanken är man ska kunna titta på böckerna och bli inspirerad när man går till tidningsrummet. Det blir också lättare för personalen att ställa in böcker, säger han.

Hyllorna har förvarats i förråd under tiden som bland annat golv och tak renoverats. Även boksamlingen på 80 000 verk har magasinerats. De kommer att packas upp kommande veckorna för att finnas på plats när biblioteket öppnar den 17 september.

– Vi planerar för en lite mer officiell invigning i vecka 44. Då är det Bokens dag, säger Michael Nordberg.

Biblioteket stängdes för ombyggnad den 12 juni i år. Renoveringen, som kostar 4,2 miljoner är den första sedan byggnaden invigdes 1983.

– Så det var välbehövligt. Detta är ju en offentlig lokal som tar emot väldigt mycket människor och då slits den naturligtvis. Det var mer jobb med renoveringen än vad jag trodde. Men allt har gått bra, säger Michael Nordberg.