Trelleborg

Hennes änglar hjälper andra

Trelleborg Artikeln publicerades

Kajsa Huldt Albrecht har gjort över 10 000 änglar. Med hjälp av dessa pärlade små skyddsänglar har hon skänkt 250 000 kronor till barncancerfonden. På måndagen fick hon årets Neapris.

– Jag blev förvånad och jätteglad, säger Kajsa Huldt Albrecht.

Det var rektorn på Kajsas skola, Magnus Wikström, som nominerade henne. Ett bra val tycker Neaprisets instiftare Catarina Persson.

– Magnus var tvärsäker och det kändes klockrent, alla i juryn tyckte att det skulle bli Kajsa, säger hon.

Plastboxar fulla med färgglada pärlor står uppradade i vardagsrummet. Här tillverkar Kajsa Huldt Albrecht skyddsänglar så ofta hon kan. Och det behövs, för änglarna är efterfrågade.

– Jag har startat en hemsidaför det är så mycket beställningar. Det har spridit sig ända upp till Stockholm, säger Kajsa Huldt Albrecht.

Änglasmyckena säljer hon för 50 kronor där 25 kronor går direkt till barncancerfonden. Vart pengarna skulle gå kändes självklart.

– När jag var sju år fick jag cancer så jag vet hur det är. Jag vill inte att någon ska behöva ha det, säger hon.

Catarina Persson förklarar att det är en del i varför de valt Kajsa Huldt Albrecht till årets pristagare.

– Hon gör en god insats för att stötta andra. Det känns väldigt bra att hon får något tillbaka, säger hon.

I går fick Kajsa en bukett tulpaner, men den riktiga prisceremonin hålls inte förrän den 9 april på festivalen Ung kultur möts. Då får hon ta emot diplom, glaspris och prispengarna på 2 000 kronor. Än vet hon inte vad hon ska göra för dem, men kanske blir det något för henne själv den här gången.