Trelleborg

Havsbad kan få ny arrendator

Trelleborg Artikeln publicerades

Restaurang- och konferensdelen på Smygehus havsbad är på väg att hamna i nya händer. I helgen träffas bostadsrättsföreningens styrelse för att ta det avgörande beslutet.

Smygehus havsbad AB, som drev restaurang- och konferensdelen, försattes i konkurs i februari i år och sedan dess har styrelsen letat efter en ny arrendator. Nu verkar letandet vara på väg mot sitt slut. Det menar styrelseordförande Hans Söderqvist.

– Vi har tre, fyra intressenter och alla är intresserade av att ta över. De är seriösa och stabila allihop. Så det blir mer en fråga om vad styrelsen tycker är bäst för framtiden, säger han.

Han betonar att alla intressenter har som ambition att hålla restaurangen öppen året runt. Tidigare har den inte varit igång när andelsägarna varit på plats. Alltså från vecka 19 till 38.

– Det blir en väldans skillnad mot tidigare. Folk som åker förbi på vägen kan stanna till och äta eller fika. Vi i styrelsen tycker att hotellet har ett av Sveriges bästa lägen och vill nyttja det fullt ut, säger Hans Söderqvist.

Enligt honom kommer det att dröja till nästa år innan verksamheten kommer igång. Dels måste den nya arrendatorn etablera sig, dels behöver flera tillstånd förnyas.

– Men självklart vill den som tar över komma igång så snart som möjligt, säger Hans Söderqvist.

Huvudbyggnaden på Smygeshus havsbad var klar 1919, då som Hotell Smygehus. Detta drevs fram till 1975. Därefter tog bostadsrättsföreningen över och 1981 byggdes de 41 andelshusen på området.