Trelleborg

Ny sjukhuschef ska både driva egna sjukhuset och se helheten i Skåne

Trelleborg Artikeln publicerades
På fredagen presenterade Region Skåne en ny chef för Lasarettet Trelleborg.
Foto: Tomas Nyberg
På fredagen presenterade Region Skåne en ny chef för Lasarettet Trelleborg.

Trelleborgs lasarett får en 56-årig överläkare i neurologi som sin nya chef. På fredagen stod det klart att Marco Brizzi blir ny sjukhuschef i Trelleborg.

Nu är det klart vilka som blir nya sjukhuschefer på fem av Skånes sjukhus. Trelleborg får en överläkare i neurologi som sjukhuschef. Han uppgift blir nu att fokusera både på samarbetet inom lasarettet och mellan de olika skånska sjukhusen.

Marco Brizzi, överläkare i neurologi på Skånes universitetssjukhus blir ny sjukhuschef i Trelleborg.
Foto: Pressbild
Marco Brizzi, överläkare i neurologi på Skånes universitetssjukhus blir ny sjukhuschef i Trelleborg.

– Sjukhuscheferna kommer att stärka det lokala ledarskapet på de skånska sjukhusen. Under deras ledning räknar jag med att vi kommer att se bättre samarbete inom varje sjukhus. Samtidigt är vården i Skåne en gemensam resurs, och för bästa möjliga tillgänglighet för våra patienter är det därför mycket viktigt att fortsätta jobba på samarbeten mellan sjukhusen, säger Alf Jönsson, regiondirektör i ett pressmeddelande.

Björn Zackrisson, förvaltningschef för Skånevård Sund säger i pressmeddelandet att han är glad att man kunnat rekrytera erfarna och välmeriterade ledare till sjukhuschefstjänsterna.

– De har engagemang och driv för att utveckla både det egna sjukhuset och samtidigt se helheten för att möta behoven hos patienterna i hela Skåne, säger Björn Zackrisson, förvaltningschef i Sund.

Övriga som fått tjänster som sjukhuschefer är i Landskrona: Thomas Persson, i Helsingborg: Harald Roos, i Ystad: Annika Malmqvist och i Hässleholm: Caroline Lindahl.