Trelleborg

Gästis bjuder behövande på julbord

Anderslöv Artikeln publicerades

Fredagen den 21 december dukas ett julbord för hundra personer upp på Anderslövs gästis. Människor som har svårt att få pengarna att räcka till julmat är välkomna.

Anderslövs Gästis bjuder behövande på julbord på fredag.
Foto: Rickard Nilsson
Anderslövs Gästis bjuder behövande på julbord på fredag.

– Tidigare har vi skänkt mat till Anderslövs församling. Men i år tänkte vi att vi kan lika gärna arrangera julbord själva, säger Edyta Mårtensson som är krögare på Gästis i Anderslöv.

Den 21 december klockan 14 till 16 är gästerna välkomna. Det finns plats för hundra personer och julbordet är gratis men vänder sig enbart till de som själva inte har råd med julmat.

– Kanske är inte behovet så stort i Anderslöv, vi får se. Men vi vänder oss till människor i omgivningen. Om man kan ta bussen från Trelleborg så är man också välkommen, säger Edyta Mårtensson.

Peter Svensson från Anderslövs församling står för underhållningen och Edyta Mårtensson hoppas även på att människor vill skänka saker som gästerna kan få i samband med julbordet. Det kan handla om kläder och julklappar till barnen.

– Vi tar tacksamt emot gåvor till gästerna. Men tänk bara på att inte förnedra folk. Det måste vara hela och rena saker, inte något man har hittat i garaget, säger Edyta Mårtensson.