Trelleborg

Frågas ut om gängkopplingar

Trelleborg Artikeln publicerades

Efter TA:s avslöjande att en polis i Trelleborg varit medlem i Veterans MC med kopplingar till Bandidos startar polisen nu en ny utredning mot polismannen.

TRELLEBORG. Han ska frågas ut om sitt umgänge med medlemmar i Bandidos, berättar Mårten Unbäck, chefsjurist på Skånepolisen. Redan i mars i år hölls ett säkerhetssamtal med polismannen. Då handlade det om att han var vice president i Sea Eagle MC med länkar till kända kriminella MC-gäng.

– Nu verkar det som att han under samkvämsliknande former umgåtts med företrädare för kriminella mc-klubbar, Bandidos vad jag förstår. Syftet med ett säkerhetssamtal är att personen ska förstå att hans beteende innebär risker. Och är det så att han även efter vårens samtal haft sådana här kontakter, ja då verkar det som att polletten inte riktigt trillat ner.

Nu inleder Mårten Unbäck en arbetsrättslig utredning för att gå till botten med vad som hänt. Sedan kan ärendet antingen gå vidare till ansvarsnämnden som beslutar om polisen får behålla sitt jobb eller ej, eller så beslutar Mårten Unbäck om andra åtgärder såsom omplacering eller begränsad tillgång till polisens datasystem.

Är han en säkerhetsrisk idag?

– Jag kan inte kommentera det, det är för tidigt. Det kan vara så att han lämnar en fullständigt rimlig förklaring. Jag vill inte "döma någon ohörd".