Trelleborg

Bingsgård hånar våldsdåd på nätet

Trelleborg Artikeln publicerades

"Hörde att Malmö söker en ny slogan. Vad sägs om ”Malmö - en pangstad nära dig”. #gratisförslag.” " 'Skjut inget på morgondagen, skjut idag' kanske kan funka också".
Kommunalråd Ulf Bingsgård (M) drev under torsdagskvällen med de senaste våldsdåden i Malmö på både Twitter och Facebook.

En bra politiker är en färgstark politiker som vågar ta upp diskussioner. Så förklarar kommunalråd Ulf Bingsgård (M) sina inlägg på Facebook och Twitter om Malmö som han skrev sent på torsdagskvällen.

Varför skrev du inläggen?

– Det lilla skämtet, ja. Det var lite av den sedvanliga kärvänligheten mellan städer. Man retas lite med varandra. Alla som såg det skrattade. Inlägget på Facebook fylldes ju på med andra skämtsamma kommentarer.

Tror du någon kan ha tagit illa upp?

– Nej, det betvivlar jag. I så fall kan man höra av sig och fråga. Då får man en diskussion. Men det har ingen gjort. Jag ville lyfta en debatt. Det som händer i Malmö är ett samhällsproblem som påverkar Trelleborg också. Om alla polisresurser läggs i Malmö.

Får man skämta om vad som helst?

– Nja. Bara man följer de vanliga etiska reglerna i samhället. Inte kommer med rasistiska uttalanden eller något som kan uppfattas som hets mot folkgrupp.

Trots att det i detta fall handlar om människor som har dött, barn som har dött?

– Jag ville lyfta upp ett samhällsproblem. Jag vill visa att jag vågar ta upp diskussioner och inte bara käka tårta och klippa band.

Vad skriver du inte om i sociala medier?

– Jag skulle till exempel aldrig hänga ut enskilda personer.

Tror du att detta kan skada ditt förtroende som politiker?

– Så är det väl alltid med förtroende. Man tappar lite hos vissa och så kanske man får ett starkare förtroende hos andra. Jag är inte rädd att ta debatten. Det är ofta det blir tabu kring att ta upp saker.

Varför tog du bort inlägget från Facebook två timmar efter att du lade upp det?

– Jag hade lite problem med min uppkoppling hemma. Så det föll nog bort.

Några timmar senare ringer Ulf Bingsgård upp Trelleborgs Allehanda och vill lämna ytterligare kommentarer.

– Jag har först nu förstått att det jag skrivit kan uppfattas som negativt. Jag såg det som att jag lämnade en skämtsam kommentar. Som alla andra lär jag mig sociala medier efter hand.

Kommer du att ändra ditt beteende på Facebook och Twitter efter detta?

– Ja, jag kommer givetvis att tänka mer på hur jag uttrycker mig i fortsättningen. Det är också viktigt att tänka på att alla som läser mig inte känner mig personligen.

Till Ulf Bingsgårds Twitterprofil