Trelleborg

Beachvolleyplanen invigdes – med handboll

Trelleborg Artikeln publicerades
Ungdomar från Trelleborgs handbollsklubb gav allt när de provade beachvolleyplanen för första gången.
Foto:Sofia Bergström
Ungdomar från Trelleborgs handbollsklubb gav allt när de provade beachvolleyplanen för första gången.

Beachvolleyspelare i Trelleborg hoppas att sporten kommer bli stor i Trelleborg. Men när planen invigdes på Stortorget var det handbollsspelare som fick första tjing.

– Detta är ju för bra för att vara sant. Det kommer bli fantastiskt för oss, säger Per Larsson från Trelleborg HBK.

Framför honom ligger sanden ljus och varm. Han hoppas på en livlig sommar på Stortorget.

– Vi har spelat beachhandboll vid Fågelbäcksskolan i fyra–fem år. Nu har vi vuxit ur den planen. Tanken var att förlägga en plan på Dalabadet. Men sen dök BG upp och då föll alla bitarna på plats, fortsätter han.

Bo Göran Andersson fortsätter sitt engagemang för Trelleborg. Nu har han flyttat fokus från turisttåg till sand och bollar.

– Jag ville att ungdomarna skulle ha något att göra på sommaren. Jag tror detta kommer att bli jättebra, säger han.

Handbollsklubben kommer att hålla till på planen varje dag mellan 12 och 16 under sommarlovet. Då kommer ledare finnas på plats och erbjuda träning för alla som vill komma förbi. Både medlemmar i klubben och andra som är nyfikna på att spela handboll på sand. PRO har också visat intresse för att träna på planen.

Sen återstår bara beachvolley. Det finns ingen Trelleborgsklubb i dag men allt fler trelleborgare är intresserade. Det menar i varje fall Magnus Johansson. Han tränar i Malmö beachvolley club men bor i Trelleborg. Det gör även Daniel Johansson. De har bjudit in två klubbkompisar från Malmö och vill gärna visa Trelleborg hur roligt beachvolley är.

– Många som spelar beachvolley i Malmö har flyttat hit nu. Jag hoppas sporten växer, säger Magnus Johansson.