Trelleborg

Ansvariga ställdes mot väggen

Trelleborg Artikeln publicerades

Utomhusbad och trafiksituationen. Det var de hetaste frågorna när två tunga namn ställdes mot väggen i Anderslöv.

På torsdagskvällen samlades cirka 140 personer på Gästis i Anderlöv för medborgarmöte. Det som lockat dit dem var möjligheten att ställa frågor till kommunalrådet Ulf Bingsgård (M), och kommundirektör Jonas Rosenkvist.

Ett ämne som skapat intensiv debatt i Anderslöv är trafiksituationen vid torget. Flera som besökte mötet menade att det snabbt bildas trafikköer när bussarna stannar vid hållplatsen. Därför kör många bilar om bussen när den står still. Något som utgör en trafikfara.

– Vi träffar trafikverket tre till fyra gånger om året så då lyfter vi detta. De säger att det är en medveten strategi från deras sida. De vill att det ska vara så trångt att bilarna får stå bakom bussarna och vänta medan folk stiger av och på. Att sen inte folk följer reglerna är en annan sak, säger Jonas Rosenkvist.

Ett annat projekt som diskuterats under många år, och som berördes på mötet var utomhusbadet.

– Det ligger i budgeten för de kommande åren. Vi tittar också på lämpliga platser för var man kan placera ett bad. Så den bollen är i rullning, säger Ulf Bingsgård.

Han och Jonas Rosenkvist fick också frågan om varför det inte kan byggas ett LSS-boende i Anderslöv.

-Man kan mycket väl lägga ett LSS-boende i Anderslöv. Men just nu har vi inte behov av fler platser än de som finns, säger Jonas Rosenkvist.

Medborgarmötet arrangerades av Byarådet i Trelleborgs kommun. Mötet var en uppföljning från en liknande träff som hölls 25 maj förra året.

– Då sa kommunledningen att bollen var vår. Så på detta mötet vill vi serva bollen, säger byarådets sekreterare Lennart Olsson.