TFF

Westerberg skrev på för tre år

TFF Artikeln publicerades

Som TA-sporten kunde avslöja redan i måndagens tidning blir Alf Westerberg ny tipselitansvarig i IFK Göteborg. På måndagen skrev han på för tre år.

– Det känns alldeles utmärkt, det blir en väldigt intressant uppgift, säger Alf Westerberg till TA-sporten vid klockan halv tre på måndagseftermiddagen, precis när han skrivit på sitt nya kontrakt.

Alf Westerberg kommer att ansvara för U19-truppen, där han kommer att ha den före detta spelaren Tomas Olsson som assisterande tränare.

– Det har varit på tal ett tag och vi har pratats vid de senaste veckorna, berättar Westerberg om när det nya jobbet dök upp.

Alf Westerberg blev för snart ett år sedan ny huvudtränare i TFF, efter att Tom Prahl valt att sluta. Men han sjukskrev sig i maj, och när han blev sjukskriven på nytt valde TFF att anställa Anders Grimberg som huvudtränare.

Efter att Westerberg kommit tillbaka från sin sjukskrivning har han haft blandade uppgifter i klubben. Därför var han intresserad av en ny tjänst.

Han kommer att påbörja sin nya tjänst vid årsskiftet.

– Jag har lite semester att ta ut så jag slutar nog mitt uppdrag i TFF i slutet av november, förklarar Westerberg.

Han ser fram mot sitt nya jobb.

– IFK Göteborg är en klubb med goda resurser och det finns stor potential i klubben. Även arbetsmiljön på Kamratgården tycker jag verkar vara värt mycket, säger Westerberg, till TA-sporten innan han hunnit presenteras i sin nya klubb.

Hur känns det att lämna TFF?

– Ja, det känns, efter allt som varit, skönt i den meningen att man nu får lov att landa i något nytt. Jag har varit tio år i TFF och fått möjligheter av klubben. Det känns samtidigt vemodigt att lämna klubben och jag hoppas att det slutar bra den här säsongen. Jag känner för killarna och mina kollegor, säger Alf Westerberg.

Jonas Jakobsson