TFF

Tom Prahl bryter kontraktet med TFF

TFF Artikeln publicerades

Tom Prahl har genomfört sitt sista fotbollspass som tränare. På onsdagsmorgonen meddelade han sina spelare att han bryter kontraktet med TFF och inte följer med på resan till superettan.

– Det här har legat och grott när den här kräftgången började. Jag funderade på vad jag skulle gör med mitt liv. Prestationen var så pass svag den här säsongen och att då gå in på år fem och år sex, nej det kändes inte rätt.

Tom Prahl, 62, har varit fotbollstränare sedan han tog över Onslunda IF 1972. Han har tre SM-tecken – med Halmstad och Malmö FF – men det är TFF han har tjänat mest. Först 1990 till 1995 och sedan 2008 till 2011, totalt tio säsonger. Men nu är det slut.

– Jag vill inte stänga dörren helt, ingen vet vad som händer i framtiden. Men jag skulle bli förvånad om jag står som tränare på en fotbollsplan igen. Jag kommer inte att ta något lag på lägre nivå, det är något som är klart.

TA-sporten träffar honom efter onsdagens träningspass.

– Det är klart att det känns vemodigt att inte ha det här i sin vardag. Jag kommer säkert att ha en abstinensperiod där jag kommer hit på lite träningar, men det är något som kommer att försvinna efter en tid.

TFF-styrelsen säger att övertalningsförsök inte har hjälpt. Tom Prahl säger att han är glad att han själv kunnat fatta sitt beslut om sin framtid.

– Det är klart att det känns bra att få ta det här beslutet själv. Att få sluta med att bli kickad från Trelleborg och gå med avoga känslor hade inte varit bra.

– Jag hade för avsikt att fullfölja mitt kontrakt och vara tränare fram till pensionen, då hade jag väl slagit något slags rekord som allsvensk tränare. Men nu har vi gått från 45 poäng förra året till 25 poäng i år, det är för dåligt. Det låg i luften att jag skulle lämna om vi åkte ur. Det är ett misslyckande och jag lockas inte av en tur ner i superettan. Om det hade inträffat 2009, då hade jag varit kvar och försökt få upp oss igen. Men efter fyra år har jag bränt krutet gentemot spelarna.

Efter matchen mot Mjällby fattades beslutet.

– Jag tog det med spelarna i morse. Det var svårt och jag fick hålla det kort för att inte bli för emotionell.

Hur tog spelarna det?

– Det var lugnt och behärskat. Ingen slängde sig ner på golvet och grät, det var heller ingen som hoppade upp i min famn av glädje att jag ska sluta.

Kommentera:

Vilken är höjdpunkten i Prahls TFF-karriär?

Vem tycker du ska ta över som tränare?

Läs mer:

Tom Prahls öppna brev till TFF-fansen