TFF tog chansen

TFF är med i racet om att nå superettan.
Nyheter • Publicerad 8 september 2013
Joakim Nilsson var duktig i TFF. Här vinner han en av många dueller i matchen.
Joakim Nilsson var duktig i TFF. Här vinner han en av många dueller i matchen.Foto:

2–1 (2–0) hemma mot ettan Husqvarna gör att laget bara är tre poäng efter serieledaren.

Det var lite av vinna eller försvinna för TFF när serieettan Husqvarna, sex poäng före, kom på besök. Och TFF visade direkt att de vill vara med och slåss om avancemang till superettan. Redan efter fem minuters spel gjorde Linus Olsson 1–0 när han skickade upp bollen i nättaket efter att bollen först nickats undan av en Husqvarna-försvarare efter en hörna.

Efter 18 minuter gjorde Edward Ofere 2–0 när han hoppade högt framför Husqvarnas målvakt Robin Ahlberg och nickade in bollen sedan den nickats in i straffområdet av Magnus Andersson. Ett riktigt klassmål av TFF:s nye anfallare som nu har gjort fyra mål på fyra matcher i den blåa dressen.

– Det är viktigt att jag gör mål så det känns härligt, sa Edward Ofere.

TFF gjorde en mycket bra första halvlek och 2–0 i paus var fullt rättvist. Men i den andra halvleken tappade laget i kvalité. Och det blev nervöst redan åtta minuter in andra halvlek när Eddie Avdic reducerade efter en hörna och bollen tagit i ribban och studsat in bakom mållinjen.

TFF fick kontra sista kvarten samtidigt som Husqvarna pressade på. Fredrik Persson gjorde två avgörande räddningar sista sex minuterna och TFF kunde hålla undan.

– 2–0 i halvtid var efter gediget spel sen förstörde tyvärr deras tidiga 2–1-mål matchbilden för oss. Men vi är oerhört nöjda med segern, sa TFF-tränaren Anders Grimberg.

Samtidigt gick de andra resultaten TFF:s väg. Såväl Sylvia som Oddevold fick bara oavgjort. Fyra lag är nu inom fyra poäng i toppen. Husqvarna toppar på 38 poäng, Oddevold är tvåa på 36, TFF trea på 35 och Sylvia fyra på 34. Sju omgångar återstår.