TFF

Tengryd lämnar TFF

TFF Artikeln publicerades

TFF:s tipselittränare Alexander Tengryd lämnar TFF för att bli ungdomstränare i Brommapojkarna. Tengryd är en av tre som blir av med sina tjänster i TFF:s nya organisation.

TFF blir av med sin tips­elittränare Alexander Tengryd. Vid årsskiftet byter han Trelleborg mot Stockholm för att blir tränare för Brommapojkarnas U17-lag.

– Det ska bli oerhört spännande och det blir en ny utmaning för mig. Det har alltid varit en dröm för mig att flytta till Stockholm och jobba med fotboll, säger Alexander Tengryd som kommer att vara heltidsanställd av Brommapojkarna.

Förutom att träna U17-laget tillsammans med en holländare kommer han även att arbeta med klubbens skolverksamhet på ett fotbollsgymnasium.

Erbjudande i tid

Han lämnar nu TFF som han spelat för i tolv år och varit tränare i under sju år.

– Det känns speciellt. Jag är tacksam för allt jag fått uppleva och alla som har hjälpt mig, framförallt Hannu (Sirviö), men även Affe (Alf Westerberg) och Tom (Prahl). Men jag är bara 26 år och måste prova mina vingar någon annanstans.

– Men hjärtat kommer alltid att finnas kvar i TFF, säger Tengryd som blivit uppvaktad av Brommapojkarna tidigare.

– Jag fick en fråga redan i vintras men tackade då nej eftersom det inte var aktuellt. Nu när frågan dök upp igen kände jag att jag inte kunde tacka nej.

Frågan kom också lägligt då TFF har hållit på med en omorganisation.

– TFF ville ha kvar mig men jag ville ändå ta den här chansen nu när den kom, säger Tengryd.

Sju blir fyra

Tengryd blir en av de tre som får lämna sina tjänster i föreningen. Det står klart sedan klubben nu presenterat sin nya organisation som de tvingats göra för att minska personalen.

Förutom Tengryd blir även ekonomiansvarige Lars Ankarberg och Lasse Larsson utan plats i den nya organisationen när sju tjänster blir fyra.

Lasse Larsson leder för närvarande P19-laget och har scoutinguppgifter i klubben. Han har tidigare haft flera funktioner i klubben, bland annat tipselittränare, klubbdirektör och sportchef.

Materialansvarige Lars Olsson, blir en av dem som får behålla sin anställning.

– Det står ju fortfarande skrivit i stjärnorna om vad som händer för vi vet ju inte om vi spelar i superettan nästa år. Det är svårt att värdera den nya organisationen i dagsläget, säger Olsson som även ska bli lagledare, ha säkerhetsansvar vid bortamatcher, ansvara för resebudgeten samt ha administrativa uppgifter på ungdomssidan, i den nya organisationen.

Ersättare för Tengryd i U17-laget är tänkt att bli Alf Westerberg, som är kontraktsanställd av TFF även över nästa år.