Nyheter

Storseger för TFF

Visst kan TFF vinna på bortaplan. Efter 18 matcher utan vinst blev det en 4–1-seger i skånederbyt mot Ängelholm.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2012
Zoran Jovanovic kramar om Ibrahim Koroma efter att denne styrt in 3-1.
Zoran Jovanovic kramar om Ibrahim Koroma efter att denne styrt in 3-1.Foto: Britt-Mari Olsson

0–1 efter bara tre spelade minuter och bortaspöket svävade över planen. Men sedan gjorde TFF åtta magiska minuter där de gjorde mål i princip tre raka anfall. Matchen slutade 1–4 till TFF efter ett ytterligare ett mål sent i matchen.

Det var ett kvickt TFF i första halvlek. Duon Thiago och Fredrik Jensen fungerade klockrent framåt och laget hade många spelare uppe i varje anfall.

Försvaret var stabilt så när som på baklängesmålet där målfarlige Robin Simovic enkelt kunde sätta dit bollen efter att den passerat hela försvaret efter ett inlägg av Ängelholms Mikael Dahlgren redan i den tredje matchminuten.

Robin Simovic har gjort tio mål i superettan i år och tre av dem kom i senaste matchen mot Varberg. TFF-tränaren Anders Grimberg hade inför matchen respekt för Ängelholm och kanske framför allt för Simovic.

– Vi åkte hit och visste vad som väntade. Ängelholm har ett bra självförtroende och en viss Simovic i laget. Innan matchen tog jag ett litet snack med honom där jag bad honom vara återhållsam. Men han gjorde ju ett snabbt mål ändå, säger Grimberg, som tränade Simovic i Klagshamn förra säsongen.

Det var en riktig mardrömstart för TFF som inte vunnit en bortamatch sedan den 8 maj förra året.

Trots 18 bortamatcher utan vinst i ryggen så reste sig laget efter det tidiga baklängesmålet.

I den elfte minuten kom Thiago själv på vänsterkanten i snabb fart mot försvarande Ängelholms-kaptenen Jakob Augustsson. Inne i straffområden föll Thiago och tilldelades straff. En straff som Zoran Jovanovic säkert satte.

Tre minuter senare var det Jensens tur att näta, på nick, efter en assist av Jonathan Asp som gjorde en bra insats matchen igenom.

TFF var glödheta i varje anfall och Thiago var delaktig i det mesta. Men han var inte ensam om att skapa chanser framåt.

1–3-målet skulle inte dröja länge. Fyra minuter efter 1–2-målet passade Dennis Melander Jovanovic som med ett långskott som touchade Ibrahim Koroma gick i målet.

Då kokade TFF-klacken och tränare Grimberg var märkbart nöjd vid sidlinjen.

– Vi spelade fullständigt strålande i 20 minuter och hade en riktig anfallsvåg. Killarna gjorde en heroisk insats, säger Grimberg.

I första halvlek hade TFF nio skott på mål, vilket kan jämföras med Ängelholms tre.

I andra halvlek satte Ängelholm lite mer press på TFF men hade egentligen aldrig några vassa målchanser. Det blev en del distansskott men TFF-målvakten Zlatan Azinovic hade en rätt så lugn kväll i målet.

Istället kunde TFF dryga ut sin ledning i den 80:e minuten. Jonathan Asp satte sitt första mål för säsongen när han drog till med ett skott strax utanför straffområdet. Stolpe, stolpe, in. Ja det var en sådan dag, och med det målet fastställde Asp slutresultatet till 1–4 och segern var klar med drygt tio minuter kvar att spela.

Anders Grimberg var minst sagt nöjd efter matchen.

– Det är bara förnamnet. Det är så skönt att vinna en bortamatch. TFF har haft det här dilemmat i över ett år, så det är en jätteskön seger. Samtidigt väntar en tuff bortamatch mot Assyriska på onsdag, men detta ger oss helt klart råg i ryggen, säger han.