Nyheter

Ny tung TFF-förlust

Många trodde säkert att segern mot Umeå senast skulle ge ”ringar på vattnet” och att TFF därmed också skulle kunna ta poäng borta mot BP. Nu blev det inte alls så utan hemmalaget kunde vinna med 2–0 (1–0) med mål i början och slutet av matchen.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2012
TFF föll borta mot BP med 0–2.
TFF föll borta mot BP med 0–2.Foto:

Redan från början hade man anledning att vara orolig på TFF-bänken, där Hannu Sirviö hade huvudansvaret – med Alf Westerberg nedbäddad hemma i Trelleborg. Det tog exakt fem minuter, innan TFf överhuvud taget fick tag i bollen och fram tills dess hade BP – nästan lite minilikt Barcelona – hållit bollen inom laget.

TFF-arna hann dock inte mer än just få låna bollen, förrän BP vände och ett crossinlägg från vänster nådde Andreas Eriksson bortom högra stolpen. Tobias Mattssons passivitet tillsammans med en stillastående Fredrik Persson i målet gjorde, att Eriksson ganska enkelt kunde nicka in bollen till 1–0.

Fram till pausen var det BP som mestadels ägde bollen och det var också hemmalaget som skapade en och annan chans. Nabil Bahoui var den som oroade mest och som närmast mål kom han, när han träffade Fredrik Perssons högra stolpe med ett lurigt skott.

Det närmaste TFF-arna kom var några skott strax utanför, signerade Mattias Adelstam och Zoran Jovanovic. Efter 30 minuter var skadespöket framme igen för TFF:s del och i en löpduell stupade plötsligt Yousef Fakhro ned på Grimsta IP:s konstgräs.

– Det såg inte bra ut!

Så säger Hannu Sirviö till tv4-sport i pausen och de första rapporterna talar tyvärr om en förmodad ganska svår bristning på baksidan av ena låret och Fakhro kan därmed tvingas vara borta länge. I hans ställe kom unge och lovande Martin Cavdarovski in och han gjorde en klart godkänd A-lagsdebut.

Andra halvlek inleddes med en ny stolpträff av nämnde Nabil Bahoui och denna gång gick hans skott via Dennis Melanders ben och bollen träffade ända uppe i Fredrik Perssons högra kryss.

TFF hade bättre spel framåt i andra halvlek men närmast mål kom man, när Andreas Grahm träffade utsidan på ena burgaveln. Med 20 minuter kvar var det dags att linda näste TFF-are och då var det Jonathan Asp som tvingades utgå efter en fotskada.

I hans ställe kom Thiago Pinto Borges in men brassen hann inte komma så mycket med i spelet och sammantaget var det ett väldigt uddlöst TFF-lag som spelade. BP var inte på något sätt superbra men man vårdade bollen på ett helt annat sätt.

Trots uddlösheten låg TFF ändå på under slutet men till sist gav en snabb spelvändning BP chansen till kontringar och på en sådan kunde Anton Sandberg-Magnusson definitivt avgöra. Hans första mål i superettan betydde 2–0 på övertid och han kunde slå in bollen ur fritt läge i mitten. Gabriel Petrovic stod för ett fint förspel.

Segern var BP:s fjärde i årets superetta och förlusten var spegelvänt också TFF:s fjärde.