TFF

Mårtensson flyttar hem till Trelleborg

TFF Artikeln publicerades

För tre år sedan lämnade Emil Mårtensson TFF för Karlstad. Nu flyttar han hem till Trelleborg. Och kanske även till TFF.

Här har TFF en billig värvning av en spelare med stort TFF-hjärta – Emil Mårtensson.

Anderslövssonen lämnade TFF efter säsongen 2009 då han flyttade upp till Karlstad. Där har han spelat med Karlstads BK och pluggat ekonomi på universitetet.

Nu är han klar med sin utbildning och har fått jobb i Trelleborg. Vid årsskiftet flyttar han hem och TFF är intressant för honom.

– Jag har varit i kontakt med klubben. Vi har pratat lite om allt möjligt men vi har pratat ganska förutsättningslöst, vi har inte pratat om nästa säsong. Men det är väl möjligt att jag kanske tränar med dem, säger 27-åringen.

Men när klubben har bjudit in spelare till provträning den 19 november kommer han inte att vara med.

– Nej då är jag i Karlstad, säger Mårtensson som har kontakt med olika klubbar i Skåne.

– Jag fick reda på att jag fick mitt jobb i onsdags så jag har inte kommit så långt i mitt fotbollstänk ännu. Vi får se var man hamnar. Jag tycker väldigt mycket om TFF och jag önskar att det går bra för laget, om jag hjälper till eller inte får vi se.

Koll på ettan

Han har bra koll på division ett. De senaste två säsongerna har han spelat i serien med Karlstad BK. Först i norrettan och denna säsong i söderettan.

– Söderettan är lite bättre. Den är jämnare och spelarna håller en liten högre nivå. Men division ett är en rätt tuff serie. Många lag är jämna och det kryllar av talang. Det är ganska tekniskt spel och rätt högt tempo.

– Det är en rolig serie men ingen glamour, det är ganska långa resor och oftast lite folk på matcherna. Det är väldigt viktigt att man inser att det inte går att spela av matcherna, man måste ta varje match på största allvar för att vinna, berättar Mårtensson.

Karlstad slutade åtta men bara två poäng till godo från nedflyttningsstrecket.

– Det är många bra lag i ettan och många lag gick långt i cupen, vi förlorade till exempel på straffar mot Gefle. Det är många lag som kan spela bra fotboll, säger Mårtensson som varit lagkapten i år i Karlstads BK.

Spelar centralt nu

Han var yttermittfältare i TFF men i Karlstad har han spelat centralt.

– Jag är en liten annorlunda spelare nu, jag har inte spelat på kanten sedan jag lämnade TFF, berättar Mårtensson som varit central mittfältare, offensiv mittfältare och mittback i Karlstad denna säsong.

– Min huvudposition är mittfältare. Jag känner att jag får ut mer där, får ha mycket boll och så.

Koll på TFF

Han har följt TFF under året.

– Det är väldigt tråkigt att TFF åkte ut. I våras spelade de bra många gånger men skapade kanske för lite. Men TFF ska ha goda chanser i ettan om de lyckas behålla lite folk, och är förberedda på att det blir tuffa matcher, tror Emil Mårtensson.