TFF

Fritz in i hetluften

TFF Artikeln publicerades

Fredrik Persson gör sin första match hemma på Vångavallen sedan 16 maj. Målvakten är en nyckelman i TFF:s jakt på nytt kontrakt.– Jag har varit i bättre form, säger 29-åringen inför kvällens match mot Falkenberg.

TFF:s hemmamatch mot Falkenberg blir ännu en ödesmättad uppgift i superettans bottenskikt.

Målvakten Fredrik Persson gjorde comeback när TFF bröt förlusttrenden för två veckor sedan mot Landskrona och får chansen igen.

Han tror sig veta vilken typ av match som väntar.

– Vi får hoppas att vi får upp aggressiviteten. Det kommer att bli en riktig krigarmatch, där det lag som kämpar bäst kommer att vinna, säger han.

För Fredrik Fritz Persson blir kvällens match den andra på raken. Innan matchen mot Landskrona (seger med 3–0) hade han inte känt på hetluften sedan i maj.

Med tanke på ringa speltid är han osäker på formen.

– Jag har varit i bättre form. Jag har inte fått matchtempo, vi har ju inget B-lag och det har varit ett stort minus i det här fallet, säger Fredrik Persson.

– Man får lita till rutinen mer än till formen. Träning är ju träning, det är inte skarpt läge.

Hur tyckte du att det gick mot Landskrona?

– Jag hade inte så jättemycket att göra. Jag var ute och slog bort en del djupledsbollar tidigt. Ibland fick jag känslan att jag var fel på det, men jag fick en match och nu känns det så klart bättre.

Rapporterna säger att TFF har haft ett bra speluppehåll, med bra träningar och bra stämning efter segern mot Landskrona.

Fritz Persson ger samma bild.

– Stämningen är jättepositiv, det har den egentligen varit hela tiden. Vårt problem har varit att vi inte har fått med oss det ut på planen.

Fredrik Fritz Persson kom till TFF från Staffanstorp redan 2000.

Efter kortare sejourer i Malmö FF och norska Kongsvinger har han varit klubben trogen, de senaste säsongerna med begränsad speltid.

2011 och 2012 beskriver han tveklöst som de två tyngsta åren i klubben, både för laget och personligen.

– Får man inte spela känns det som om man står och stampar, man bidrar liksom inte.

Vad talar för att ni klarar det här?

– Vi måste klara det och vi ska klara det. Hur vi gör det spelar mindre roll. Om vi spelar tråkigt, om det är sparka och spring spelar ingen roll. Poängen är det enda som är viktigt.

Hur det gick i de övriga matcherna som spelades i superettans bottenstrid i går brydde sig TFF-målvakten inte om.

– Gör vi det vi ska och vinner våra hemmamatcher ska det förhoppningsvis räcka, säger Fredrik Persson som gått från bänken till målområdet.

Därifrån bidrar han i högsta grad till TFF:s vidare öden i superettan.