Sverige

Man låg fastklämd i flera dagar

Sverige Artikeln publicerades

En äldre man som saknats sedan i måndags hittades på lördagen fastklämd under en rotvälta söder om Finsta utanför Norrtälje.

Mannen, född på 1930-talet, gav sig i måndags ut i skogen med sin fyrhjuling.

– Enligt egen utsago gav han sig ut för att ta hand om en rotvälta, ett träd som blåst omkull, säger Magnus Borg, räddningsledare vid räddningstjänsten i Rimbo, till TT.

Men då dagarna gick och grannarna inte sett till mannen under veckan blev de oroliga och gav sig ut i skogen för att leta. Till slut fann de honom fastklämd under en rotvälta, där han troligtvis legat sedan i måndags. Klockan 10.50 larmades ambulans och räddningstjänst.

Vid det laget var mannen mycket medtagen och uttorkad, men kontaktbar.

– När vi kom till platsen kunde jag konstatera att han satt fast med höger ben under trädet. Förmodligen satt trädet i spänn, och när mannen sågade av det föll roten tillbaka över hans ben, säger Magnus Borg.

Räddningstjänsten sågade av trädet och fick loss benet. Strax före klockan 11.30 kunde mannen hämtas av en ambulanshelikopter och föras till Karolinska universitetssjukhuset. Enligt sjukhusets presstjänst ska mannen vara allvarligt skadad.