Sverige & Världen

Timell kan ha setts i TV4 för sista gången

Tv Artikeln publicerades
Martin Timell.
Foto:Henrik Montgomery/TT
Martin Timell.

Trots att Martin Timell har flera år kvar på sitt kontrakt kommer han förmodligen inte att göra tv för TV4 mer.

– Just nu är det ingenting som pekar på det, säger Casten Almqvist, vd för TV4, i Nyhetsmorgon.

"Äntligen hemma"-programledaren Martin Timell har tagits ur tjänst som följd av anklagelser om trakasserier, sexism och homofobi i samband med produktionen. TV4 har också plockat bort samtliga program där han deltar ur både tablån och kanalens playtjänst.

Martin Timell har flera år kvar av sitt nuvarande kontrakt med TV4. Men det verkar inte bli några fler program för tv-kanalen, enligt TV4:s vd Casten Almqvist som fick frågan i Nyhetsmorgon om Martin Timell kommer att göra tv för TV4 igen.

– Just nu är det ingenting som pekar på det, nej, säger Casten Almqvist i programmet.

Almqvist säger att det gjordes en insats för mer än ett år sedan på produktionsbolaget bakom "Äntligen hemma".

– Det gjordes stora insatser, och efter det var min bild att det hade blivit bättre. Men det stämde inte, utan det visade sig att det hade fortsatt. Dessutom har det kommit fram uppgifter före åtgärden vi gjorde för två år sedan som gör att det inte hade räckt då heller, att bara försöka få till arbetsmiljön, utan redan då skulle vi ha fattat det här beslutet, om att skiljas från den här profilen, säger han i Nyhetsmorgon.

TV4 tillsätter nu en extern utredning.

I en intervju med Expressen på fredagen kommenterade Martin Timell anklagelserna om sexism, rasism och homofobi under inspelningarna av "Äntligen hemma".

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, sade Martin Timell då till tidningen.

TT har sökt Martin Timell. (TT)

Fakta

#metoo – detta har hänt

Den 5 oktober rapporterar New York Times att en mängd kvinnor anklagar Hollywood-producenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier som pågått i decennier. Hittills har ett 40-tal kvinnor trätt fram och anklagat Weinstein för övergrepp, däribland flera fall av våldtäkt.

"Om alla kvinnor som har blivit sexuellt trakasserade skriver 'jag också' som status, kanske människor kan förstå omfattningen av problemet", skriver skådespelaren Alyssa Milano på Twitter den 15 oktober.

Ett drygt dygn senare exploderar #metoo även i svenska sociala medier. Kända och okända kvinnor vittnar om sexuella trakasserier och övergrepp. Bland dem finns konstnären Stina Wollter, komikern Karin Adelsköld, programledaren Jessica Almenäs och artisten Sarah Dawn Finer.

Tre manliga medarbetare på Aftonbladet, TV4 respektive SVT anklagas för övergrepp och bolagen startar interna utredningar.

Visa mer...