Sverige & Världen

Flera döda i våldsdåd på Manhattan

USA Artikeln publicerades

Flera människor har dödats i ett misstänkt terrordåd i New York. Myndigheterna säger att uppemot sex personer har dödats och femton skadats i våldsdådet på Manhattan.

Dådet ska betraktas som en terroristattack enligt myndighetskällor, rapporterar Reuters. FBI hjälper New York-polisen i utredningen.

Polisen i New York berättar att ett fordon har kört på många människor på en gång- och cykelväg. Ögonvittnen berättar för Daily News att en person först avlossade flera skott från en skåpbil. Personen klev sedan ur fordonet efter att det blivit påkörd av en annan bil.

Men uppgifterna om skotten från skåpbilen motsägs av uppgifter från polisen som säger att personen viftade med ett föremål som visade sig vara en attrapp.

Gärningspersonen blev skjuten av polisen och har förts till sjukhus. Det finns inga uppgifter om den misstänktes tillstånd. Polisen söker inte efter fler misstänkta, skriver New York Times.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio är på väg till platsen. Även New Yorks guvernör Andrew Cuomo har informerats om händelsen och är på väg dit, skriver han på Twitter.

Också USA:s president Donald Trump har informerats om dådet. (TT)