Wilör slutar i HBK

Sport Artikeln publicerades

Han har levt med handbollen i hela sitt liv. Det senaste året har han brunnit för att ta Trelleborg HBK:s damer till allsvenskan inom en snar framtid. Men nu väljer Eje Wilör att lämna sitt engagemang i föreningen.

– Jag tar en paus från handbollen. Jag känner att jag behöver ett liv utan handboll, men vi får se om jag klarar av det, säger Eje Wilör och skrattar.

53-årige Wilör är känd i Trelleborg för att det var han som startade Stavstens handbollsförening på nytt 1991.

Det blev succé genom att han lyckades locka namnstarka spelare till föreningen och 1995 kvalade sig Stavsten upp i elitserien.

För ett år sedan upphörde Stavsten som handbollsförening i sin tidigare form, och klubben flyttades över i stadens nya förening, Trelleborg HBK.

Eje Wilör som var ordförandei Stavsten, ville inte vara med i styrelsen i Trelleborg HBK utan valde att lägga sitt engagemang i HBK:s damlag. Han blev en av fyra i damkommittén som bildades för att ge klubbens damlag, då i division två, förutsättningar för att ta sig uppåt i seriesystemet.

– Vi ska till allsvenskan så fort som det bara går, sa Eje Wilör till TA-sporten för ett år sedan, om den satsning som han ville göra på damlaget tillsammans med andra krafter i HBK.

Laget vann division två, men satsningen fortsätter utan Eje Wilör.

Är det någon särskild anledning till varför du slutar?

– Nej, allt har fungerat bra i föreningen, jag känner att jag behöver ett break, det har inget med föreningen att göra.

Hur länge sedan var det du var borta från handbollen?

– Jag vet inte om den tiden funnits, ha ha. Jag tror att det är nyttigt både för mig och föreningen att komma ifrån det, säger Wilör.

– Klart att vi kommer att sakna en sådan kraft, säger Kristoffer Ekström i damkommittén om att Eje Wilör slutar.

Ekström, Håkan Trulssonoch Jimmy Nilsson i damkommittén får nu klara sig utan Eje Wilörs hjälp.

– Det är ju en stor arbetsbörda för oss, vi kanske ska knyta till oss någon till, säger Kristoffer Ekström.

– Om de behöver hjälp hör de nog hör av sig, jag ska försöka hjälpa dem om det behövs, säger Eje Wilör som lyckats värva spelare både under Stavstentiden och till HBK:s damlag under det senaste året, tack vare att han har goda kontakter.

– ”Buttan” (tränaren Birthe Hansson) har goda kontakter hon också så de ska nog klara sig, säger Wilör.

Han kommer inte att var heltborta från handbollen.

– Min äldsta dotter (Ida) spelar i laget och min andra dotter (Hanna) spelar också handboll, och min son (Olle) i Stavstens vänner, så jag kommer att följa lagen lite.

Kommer du engagera dig i handbollen igen?

– Vet inte. Vi får se vad som händer.