Westerblad tillbaka på Vångavallen

Sport Artikeln publicerades

Superettanpremiären är dubbelt så kul för Björn Westerblad. Han har spelat för både TFF och ÄFF i superettan. – Det känns fantastiskt roligt att komma igång och det känns förstås extra kul att vi möter TFF, säger 27-åringen.

Björn Westerblad är Ängelholms kanske mest allroundkunnige spelare. Han är ganska bra på det mesta. Westerblad har spelat på i stort sett samtliga positioner i laget utom som målvakt. Han är en så kallad ”hjälpgumma”. En spelare som fungerar nästan oavsett var han befinner sig på planen.

Men i år ska det bli ändring på det.

– Det är mindre och mindre så. Vi har värvat in spelare som gör att jag kanske kan få hålla till där jag trivs bäst den här säsongen, säger han.

Han trivs bäst på det centrala mittfältet. Där kamperar han oftast ihop med Robin Nilsson.

På långfredagen börjar Björn Westerblads femte säsong i ÄFF.

– Stabilt skulle jag säga att det varit, säger han om sin tid i klubben.

I ÄFF trivs han som fisken i vattnet. Björn Westerblad har hittat rätt verkar det som.

Premiären innebär ett kärt återseende för Björn Westerblad. För är det något han saknar från tiden i Trelleborg är det Vångavallen.

– Klart man saknar spelarna men också arenan. Jag gillar Vångavallen faktiskt. Den har sin charm och jag fastnade för den.

Under sin tid i TFF gjorde han 45 matcher under två år. Sitt debutår i TFF spelade Björn Westerblad samtliga matcher i superettan och gjorde sju mål.

Andra året blev det femton matcher och ett mål i allsvenskan. 

Han känner fortfarande en hel del spelare i laget. Men den han känner allra bäst lärde han känna i ÄFF. Mattias Adelstam umgås han med privat.

Vem som är favorit till att gå upp är lönlöst att tippa tycker Björn Westerblad.

– Det gäller att minimera svackorna. TFF, Halmstad, Hammarby, Öster, BP, Landskrona...

Listan på topplag kan göras lång. ÄFF är också med där uppe tycker han.

– Jag tycker att vi känns starkare än förra året.

Då var ÄFF ett kvalmål från att gå upp.

– Grundstommen från laget är kvar och vi har kryddat med några nyförvärv som kommer att gynna oss. Vi blir mer svårlästa i år, säger Björn Westerblad.