Annons

Viktig seger för HBK dam

Förlust efter förlust. Damernas division två i handboll började i moll för HBK:s damer, men nu kan de inte sluta vinna – tog tredje raka segern borta mot H65 Gordies.
Handboll • Publicerad 19 januari 2019 • Uppdaterad 21 januari 2019
Hanna Ek var en av HBK:s sju målskyttar i matchen mot HK 65 Gordies. Arkivbild.
Hanna Ek var en av HBK:s sju målskyttar i matchen mot HK 65 Gordies. Arkivbild.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det dröjde till mitten på december innan HBK dam tog tag i spelet i division två södra Skåne på riktigt. Sedan dess har laget gått starkt. Under lördagen slog HBK H65 Gordies med 23–15 på bortaplan och förlänger vinstsviten.

Vad är det som har hänt egentligen?

Annons

– Det är en bra fråga, vi har börjat kämpa lite mer och visar att vi vill det mer än innan. Sen fick vi väl en liten push när vi vann de senaste två matcherna. Då kände vi att vi är bättre en vad vi trodde innan, säger högeryttern Emily Stacey.

Med många spelare skadade och borta hade HBK bara åtta spelare med sig till Höör, inklusive målvakten.

De som var på plats gjorde det däremot bra. Elin Björk hyllades av både tränare och medspelare efter matchen, även Linnea Hye-Knudsen i målet stod för en fin insats.

I halvtid stod det 12–9 till HBK.

– Vi förväntade oss att de skulle gå upp i tempo lite eftersom vi bara var åtta spelare, men de gjorde inte det, vi löste det bra och fick ner dem i tempo med vårt spel, säger Emily Stacey.

Alla utespelare i HBK fick göra mål i matchen och lagets tränare, Aldin Muradic, var smått lyrisk efteråt.

– I andra halvlek släpper vi bara sex mål. Vi krigar och spelar kollektiv. Vi spelar faktiskt som en person på planen med massa fin positiv energi, säger han.

– Det är som magi, jag är mycket nöjd med vad de visar nu och hur de krigar för varandra, avslutar Aldin Muradic.

Segern betyder att HBK dam nu ligger trea från botten i division två södra Skåne, med åtta inspelade poäng.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons