Annons

Vikings förstärker med Malmöfostrad center

Oliver Persson, Malmöfostrad forward med danska Hvidovre som senaste klubbadress, har skrivit på för Tif Vikings kommande säsong.
Ishockey • Publicerad 23 juli 2019
Oliver Persson kommer att spela i Tif Vikings kommande säsong.
Oliver Persson kommer att spela i Tif Vikings kommande säsong.Foto: Fredrik Troberg

23-årige Oliver Persson beskriver sig själv som en tvåvägscenter med bra spelsinne.

– Jag fick en bra känsla för klubben tidigt, jag känner många i laget och när det blir klart att jag stannar i Malmö rent boendemässigt var valet enkelt och Trelleborg självklart, säger Oliver Persson till Tif Vikings webbplats.

Annons

Spelaren är inget nytt ansikte i Trelleborgsmiljö. När Hvidovre Fighters gick i konkurs förra säsongen tränade Persson med Vikings för att hålla i gång och för att komma tillbaka efter skada.

Nu blir det alltså även spel i division två med klubben.

”Han kommer ifrån en hög nivå, senast spel i danska högsta ligan och har tränat på riktigt bra i sommar. Det är framförallt hans spelsinne, passningar och förmågan att sätta tempo i olika sekvenser vi fastnat för”, skriver Tif Vikings ledarstab i ett pressmeddelande.

Oliver Persson blir lagets tionde nyförvärv inför återkomsten till division två.

För närvarande har spelarna individuell träning. Den kollektiva träningen drar igång vecka 32 och en eller två veckor därefter ska laget gå på is.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons