Tideman stannar i TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Två säsonger i TFF kan bli tre till. Anton Tideman har skrivit på ett nytt treårgit avtal med TFF.
Foto: Christer Thorell/IBL
Två säsonger i TFF kan bli tre till. Anton Tideman har skrivit på ett nytt treårgit avtal med TFF.

TFF har förlängt med vänsterbacken Anton Tideman. 25-åringen, som spelat i TFF de två senaste säsongerna, har skrivit på ett nytt treårskontrakt. Mittbacken Alexander Blomqvist kan däremot ha gjort sin sista träning på Vångavallen.

Det finns i nuläget många frågetecken kring TFF:s backlinje inför nästa säsong. Ett av dem rätades ut på torsdagen när Anton Tideman valde att skriva på ett treårskontrakt.

Tideman kom till TFF från Varbergs Bois när TFF var nykomling i superettan. Nästa säsong är laget nykomling i allsvenskan.

– Det har varit en fantastisk resa under två års tid. Jag känner att jag vill fortsätta att vara en del av Trelleborgs FF. Jag känner mig glad, stolt och privilegierad att få spela fotboll på absolut högsta nivå, säger Anton Tideman, som spelat allsvenskt kval med både Ljungskile och TFF tidigare, men ännu inte spelat i allsvenskan.

Kontraktslängden tre år var något han själv strävade efter i förhandlingarna.

– Dels är det en trygghet, dels trivs jag så pass bra här. Jag har haft det lite stökigt med flyttar tidigare i min karriär. Det känns skönt att landa någonstans, säger han.

Fanns det andra klubbar med i bilden?

– Det fanns väl intresse från del andra klubbar, men vi kom rätt långt i förhandlingarna ganska tidigt här, då valde jag att skriva på för jag trivs så pass bra här.

Anton Tideman, Albin Nilsson och Johannes Johansson är de försvarsspelare som i nuläget har kontrakt för nästa säsong.

Mittbacksklippan Alexander Blomqvist tränade med TFF för sista gången i år på torsdagen. Hans kontrakt går ut och på onsdag åker han på en veckas solsemester. Det återstår att se om han är med när TFF drar igång träningen den 11 januari.

Enligt Blomqvist pågår förhandlingar med TFF om en förlängning, men hans namn har kopplats ihop också med andra allsvenska klubbar.

– Jag trivs i Trelleborg, sedan får vi se om vi kan komma överens. Det är väl där det ligger, säger 23-åringen.

Vad känns viktigt när du fattar ditt beslut?

– Det är väl hela satsningen runt omkring. Om jag nu väljer att stanna kvar i Trelleborg, att det inte bara blir så att vi blir en slagpåse i allsvenskan, utan att vi får ett slagkraftigt lag. Det är viktigt att vi bygger något bra, säger Alexander Blomqvist.