TFF:s ordförande: ”En nödvändig förändring”

Fotboll Artikeln publicerades
Torbjörn Jönsson, ordförande TFF.
Torbjörn Jönsson, ordförande TFF.

TFF:s ordförande Torbjörn Jönsson anser att det var nödvändigt att byta tränare. Och han medger att spelartruppen vill se en förändring.

Ordförande Torbjörn Jönsson har tillsammans med övriga styrelsemedlemmar och klubbdirektören Mattias Kronvall gjort det analysarbete som ligger till grund för förändringarna i TFF.

– Den utredning som vi gjort med spelarna visar att vi behöver en förändring. Spelarnas synpunkter är bara en del av allt men resultaten har uteblivit och vi inser att vi måste gå vidare med någon annan, vi måste få en förändring, säger Torbjörn Jönsson, om att sparka Patrick Winqvist.

Patrick Winqvist tog TFF från division ett till allsvenskan på tre år, men styrelsen anser efter årets säsong att ett tränarbyte var nödvändigt.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb under de här åren. Men i år har resultaten uteblivit och då måste vi göra något, konstaterar Torbjörn Jönsson.

– Vi satte in åtgärder och resurser i somras men det hjälpte inte. Vi har därför tittat på hur vi ska gå vidare, säger Torbjörn Jönsson.

De resurser som sattes in i somras var att Tom Prahl kom in som resurs till Patrick Winqvist. Vidare satsades det på teambuildingsinsatser och mental träning.

Patrick Winqvist är anställd två år till av TFF.

– Vi hoppas att vi kan finna en annan roll till honom i föreningen. Vilken roll det bör vara ska egentligen inte jag uttala mig om innan vi fört diskussioner med honom.

I och med att Mattias Kronvall bara blir klubbdirektör framöver och en ny sportchef ska tillsättas, gör klubben en satsning på den sportsliga organisationen.

– Vi är tvungna att skapa de resurserna för att vi ska utvecklas som klubb. Det har inte varit hållbart för Mattias att ha båda rollerna.

– Vi vill rusta för att vi inte ska ramla rakt igenom superettan om vi gjorde förra gången, säger Torbjörn Jönsson.

Innebär det att ni vill ta er tillbaka till allsvenskan direkt?

– Ingen blir gladare än vi om det blir direkt men vi ska i alla fall ha ambitionen att ta oss tillbaka, sedan får vi se om det blir 2020 eller 2021. Men det viktigaste för oss är att stabilisera föreningen för att kunna ta nästa steg, säger Torbjörn Jönsson.