Annons

TFF till Spanien på träningsläger

Det blir Islantilla i södra Spanien som blir basen för TFF:s träningsläger den 12-19 februari.
Fotboll • Publicerad 17 januari 2018
I träningslägret i Spanien lär klubbdirektör Mattias Kronvall slippa frysa.
I träningslägret i Spanien lär klubbdirektör Mattias Kronvall slippa frysa.Foto: Tomas Nyberg

Det är sedan länge planerat att TFF skulle på träningsläger under vecka 7. Nu har klubben bestämt att det blir i Islantilla, längst ner i sydvästra Spanien, endast två mil från gränsen till Portugal.

TFF-truppen kommer att mellanlanda med flyg i Lissabon.

Annons

– Till slut valde vi mellan två alternativ, det här och ett utanför Alicante. Vi ville komma söderut och gärna vara själva och träna i lugn och ro, och det får vi vara här, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

– Det ser väldigt bra ut där. Det är en golfresort och det passade vår budget, fortsätter Kronvall.

Någon match är inte planerad under lägret, utan fokus kommer enbart läggas på träning.

– Vi vill få ihop gruppen på och utanför plan. Det var inte självklart att åka på träningsläger men vi resonerar som så att vi behöver den här tiden för träning och vi kommer vinna tid och ha nytta av det om vi får träna på bra planer en vecka, säger Mattias Kronvall.

Senast TFF åkte utomlands på ett träningsläger under en försäsong var inför det senaste allsvenska året, 2011, då truppen åkte till Belek i Turkiet.

– Det blir positivt att röra på oss lite och få träna under bra förhållanden. Jag har varit i det området innan och vet att det är ett bra ställe, säger tränaren Patrick Winqvist.

Huvudtränaren Patrick Winqvist och assisterande tränaren Magnus Andersson har nu ett träningsläger att planera.
Huvudtränaren Patrick Winqvist och assisterande tränaren Magnus Andersson har nu ett träningsläger att planera.Foto: Tomas Nyberg
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons