Annons

TFF testade två Malmötalanger

I tisdagens U21-match mot Jönköping testade TFF två talanger från Malmöklubbar, 21-årige mittfältaren Gustav Backaliden, IFK Malmö och 18-årige mittbacken Emir Osmanovski, LB07. ”Vi ville checka av läget”, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.
Fotboll • Publicerad 24 oktober 2018
TFF-tränaren Patrick Winqvist utvärderade två Malmötalanger i tisdagens U21-match. Arkivbild.
TFF-tränaren Patrick Winqvist utvärderade två Malmötalanger i tisdagens U21-match. Arkivbild.Foto: Mats Åstrand/TT

TFF testar talanger från närområdet inför framtiden. I tisdagens U21-match mot Jönköping, där TFF föll med 3–4, spelade både Gustav Backaliden och Emir Osmanovski.

Klubben har följt spelarna ett tag. Den centrala mittfältaren Backaliden spelade en U21-match med TFF även för två år sedan.

Annons

– En kille som spelat i Kvarnby och nu senast i IFK Malmö och har gjort det bra och väckt intresse från elitklubbarna här omkring. En habil och bra spelare men fortfarande på en position som vi har det bra ställt på, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

– Emir har vi fått tips om. En ung talang som vi ville testa en match. Men han är inte mogen för seniorfotboll på elitnivå ännu, säger Patrick Winqvist.

Gjorde de bra ifrån sig?

– Gustav gjorde ungefär det jag hade förväntat mig. Det är ingen spelare det slår gnistor om utan det är mer en stabil spelare. Vi ville se om han utvecklat några spetsegenskaper.

– Emir hade det ganska jobbigt i en svag backlinje men därför är det bra att se honom i sådana matcher, utvärderar Winqvist.

Spelarna kommer inte träna med TFF framöver.

– Vi ville checka av läget lite grann och sända signaler till dem och ge dem en liten boost men det ska mycket till om det ska bli något i dagsläget, säger TFF-tränaren.

Alla sju målen i U21-matchen föll i den första halvleken. Furkan Motori gjorde två av TFF:s mål och Zoran Jovanovic, som är avstängd även i fredagens match mot Elfsborg, ett. Alla TFF.s mål föll från minut 11 till 18.

U21-serien är nu avslutad för TFF:s del, som nu ligger femma av de åtta lagen i U21 superettan södra höst. Men skulle Värnamo förlora sin avslutningsmatch mot Falkenberg går TFF antagligen om dem och blir fyra tack vare bättre målskillnad.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons