TFF ska byta friskt mot Norrköping

Fotboll Artikeln publicerades
Patrick Winqvist under måndagens träning.
Patrick Winqvist under måndagens träning.

På fredagen möter TFF allsvenska kollegan IFK Norrköping i en träningsmatch. Patrick Winqvist tänker låta många få chansen på Idrottsparken i Norrköping.

Efter tävlingsmatcher i Svenska Cupen väntar nu en träningsmatch igen för TFF. På fredagen beger sig laget upp till Norrköping.

– Jag tänker att vi ska snurra runt på fler spelare i den här matchen. Vi har haft en tuff period med cupmatcher där vi bara kunnat använda oss av ett visst antal spelare så vissa har haft en tuff belastning, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Anton Tideman är tillbaka efter sjukdom. Däremot har både Albin Nilsson och Freddie Brorsson varit sjuka i början av veckan, men kan förmodligen vara med mot IFK Norrköping.

TFF var lediga på onsdagen men tränar på torsdagen och då tas truppen ut.

Klart är dock att nyförvärvet från Värnamo, Oscar Johansson, ännu inte är tillräckligt frisk för spel efter den skada på baksidan av låret han hade när han värvades.

– Vi vill vara försiktiga med Oscar. Han kan nog vara redo nästa helg för det har sett bättre och bättre ut, säger Winqvist.

Vad vill du se mot Norrköping?

– Jag vill att vi ska vara lika tydliga med våra anfallsmönster som vi var mot Åtvidaberg. Nu möter vi ett allsvenskt lag och då ställs vi på prov. Jag vill även se bättre tajming i försvarsspelet. De spelar 3-4-3 och då är det lite andra saker man ställs inför, säger TFF-tränaren.