TFF lånar mittback från Malmö FF

Fotboll Artikeln publicerades
Malmös Dennis Hadzikadunic mot Norrköpings Sebastian Andersson.
Foto: Björn Lindgren/TT
Malmös Dennis Hadzikadunic mot Norrköpings Sebastian Andersson.

Även en mittback är klar för TFF. Klubben lånar Dennis Hadzikadunic från Malmö FF.

TFF värvar för fullt denna måndag. Malmö FF uppger på sin hemsida att TFF lånar Dennis Hadzikadunic.

Den 19-årige mittbacken skrev A-lagskontrakt med Malmö FF i september. Han har gjort fem allsvenska framträdanden i den himmelsblå tröjan och hunnit med att sätta två SM-guld på meritlistan.

Låneavtalet gäller till och med den 15 juli. Beroende på den aktuella situationen i truppen i sommar kan en förlängning av avtalet komma att ske, meddelar Malmö FF.

– Det här är jättebra för oss. Dennis är en väldigt talangfull mittback, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist, till TA.

– Han är ambitiös, han har bra huvudspel och är följsam i sitt positionsspel. Han har även bra fötter och duktig på att spela upp bollen, fortsätter tränaren.

Tanken är att mittbacken gör sin första träning med TFF på tisdagen.

– Jag tror att det här kan hjälpa mig mycket. Det är rätt steg att ta för min utveckling och det kommer att vara bra för mig både som fotbollsspelare och person, säger Dennis Hadzikadunic till Malmö FF:s hemsida.

– Han utvecklas hela tiden men för att ta det sista klivet kan det vara bra med regelbunden speltid i Allsvenskan. Vi tror att möjligheterna till det är större i Trelleborgs FF med tanke på den konkurrens som råder hos oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Dennis Hadzikadunic, som har BK Olympic som moderklubb, har 28 landskamper för U17- och U19-landslagen på meritlistan.

Patrick Winqvist är bekant med honom sedan tidigare.

– När jag var U17-ansvarig i Malmö så lyfte jag upp honom i truppen. Jag skulle sedan haft honom ett helt år till men det var då jag gick till BP (Brommapojkarna). Jag har även haft honom i skolverksamheten också så jag har haft honom i träning en del, berättar Winqvist.