TFF värvar från FC Köpenhamn

Trelleborg Artikeln publicerades
Niklas Vesterlund är klar för TFF. På torsdagen gjorde han sin första träning som TFF-spelare.
Foto: Jonas Bergström
Niklas Vesterlund är klar för TFF. På torsdagen gjorde han sin första träning som TFF-spelare.

Niklas Vesterlund som spelat med de danska U-landslagen från U17- till U20-nivå är klar för TFF. Den 19-årige mittbacken har skrivit på för tre år.

När Lasse Nielsen lämnat TFF kommer en annan dansk mittback till klubben. TFF har skrivit kontrakt med den 19-årige försvararen Niklas Vesterlund.

Han kommer närmast från FC Köpenhamns akademiverksamhet och har skrivit ett treårskontrakt med TFF.

– Jag tror att matchningen med Trelleborg kan bli bra för mig och klubben. Jag har pratat med Peter (Swärdh, manager) och det kändes väldigt bra. Klubben verkar ha något bra på gång och det lockade mig, säger Niklas Vesterlund, efter torsdagsträningen som blev hans första som TFF-spelare.

Men han var och tränade två dagar med TFF för fyra veckor sedan.

– Jag vet inte så mycket om klubben men jag visste om att Lasse Nielsen spelade här förra året, det är en spelare jag kände till och jag pratade med honom när jag var här och tränade med laget, säger Niklas Vesterlund, som gjort ett framträdande med FC Köpenhamns A-lag, en match i danska cupen.

Han visste om att han skulle få svårt att ta en plats i FCK:s A-lag och ville byta klubb.

– Jag hade svårt att få speltid i FCK och jag ville komma till en ny klubb. Skönt att det är klart, jag vill komma igång och spela fotboll. De senaste två månaderna har jag bara väntat på att bli klar för en ny klubb, säger Niklas Vesterlund som fyller 20 år den 6 juni.

Vesterlund är från Köpenhamn och började karriären i Vanlöse men gick 2013 till FCK.

Till en början kommer han att pendla från Köpenhamn men vill flytta till Trelleborg så småningom.

Mittbacken är spelklar redan till lördagens träningsmatch mot danska Nyköping.

– Jag hoppas jag får spela direkt, jag ser fram emot att hjälpa Trelleborg, säger Vesterlund, som gjorde två landskamper för Danmarks U20-landslag i höstas, bland annat mot Sverige då Felix Hörberg var uttagen till blågult.

Manager Peter Swärdh är nöjd med sitt nyförvärv.

– Han har en bra bakgrund som akademispelare i FC Köpenhamn och tränat en del med deras A-lag. Vi ser en stor potential i hans utveckling men tror att han är redo redan i dag, säger Peter Swärdh.

– Han är en bra försvarsspelare med bra fart. Han är också en spelare som kan bära fram bollen på ett konstruktivt sätt och vara med i speluppbyggnaden. Vi tycker att han är en spelare som passar vårt sätt att spela, fortsätter Peter Swärdh.

TFF har nu tre mittbackar i truppen, förutom Niklas Vesterlund även Jasmin Sudic och Isak Jönsson.

Ska ni värva en mittback till?

– Vi fortsätter att titta på innerbackssidan. Det finns en aktivitet och vi är ganska konkreta redan nu på några namn. Sedan är det, det sista som ska till för att det ska bli något, säger TFF-managern.

Fakta

Niklas Vesterlund

Född: 6 juni 1999 i Köpenhamn.

Position: Mittback.

Landskamper: 2 (U20), 5 (U19), 2 (U18), 7 (U17).

Aktuell: Har värvats av TFF från FC Köpenhamn.

Visa mer...