Annons

TFF-anfallare osäker till Västeråsmatch

Det är ännu osäkert om Salif Camara Jönsson kan spela måndagens match borta mot Västerås på grund av sin ryggskada.
Fotboll • Publicerad 19 april 2019
Salif Camara Jönsson. TFF.
Salif Camara Jönsson. TFF.Foto: Jonas Bergström

I måndagens match mot Norrby fick Salif Camara Jönsson kliva av redan efter 22 minuter på grund av känningar i ryggen. Anfallaren har ännu inte tränat med boll sedan dess.

– Vi får ta det dag för dag. Han har gjort en röntgen där det kunnat uteslutas vissa saker, som diskbråck. Det är muskulaturen i ryggen som gör att han har ont, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

Annons

TFF tränar på påskafton och påskdagen innan laget åker upp till Västmanland efter påskdagens träning. De dagarna avgör om Salif Camara Jönsson kan spela eller ej.

Även Nebiyou Perry är osäker till spel. Yttermittfältaren missade måndagens match på grund av känningar i fotleden och han har ännu inte blivit bra i foten.

Jamsin Sudic och Hugo Andersson (Vellinge) missar även denna match.

Peter Swärdh hoppas att hans lag kan höja sig ytterligare ett snäpp jämfört med matchen mot Norrby senast.

– Det fanns inslag i vårt spel som såg bättre ut. Vi hade stort bollinnehav men vi saknar fortfarande vissa delar. Jag vill se ett högre bolltempo för att göra det ännu svårare för motståndarna, säger Peter Swärdh.

Västerås, som förra året vann division ett norra, har inlett med fyra poäng på tre första matcherna. Segern kom i premiären borta mot BP. I förra hemmamatchen spelade laget 1–1 mot Brage inför 5 383 åskådare. Senast föll nykomlingen med 1–2 borta mot Mjällby.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons