Annons

TFF åkte på en cupsmäll

TFF kan inte vinna för tillfället. Laget är ute ur Svenska Cupen. Division två-laget Hässleholms IF vann med 3–2 efter förlängning. ”Det finns inga ursäkter”, säger Patrick Winqvist.
Fotboll • Publicerad 21 augusti 2018 • Uppdaterad 22 augusti 2018
TFF fick det tufft på Österås IP i Hässleholm. Här samlar laget ihop sig inför förlängningen.
TFF fick det tufft på Österås IP i Hässleholm. Här samlar laget ihop sig inför förlängningen.

TFF har det tungt just nu. Och det blir inget gruppspel i Svenska Cupen till våren. Salif Camara Jönsson hindrade först en cupknall när han nickade in 2–2 i 90:e minuten. Men sedan avgjorde hemmalaget i förlängning.

– Det finns inga ursäkter. Det är helt enkelt en bedrövlig insats rakt över, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Annons

Hemmalaget, som bara vunnit fyra av 17 matcher i division två i år, fick en drömstart. Anfallaren Joel Wedenell, som tidigare spelat i Mjällby, fick en boll i djupled. Han sprang sig loss på den långa bollen och blev helt fri. Dennis Petersson i TFF-målet tvekade och Wedenell rullade in bollen via stolpen i den 18:e minuten.

– Bedrövligt av oss att vi sätter oss i så många svåra situationer som vi gör så att det blir möjligt att slå ut oss, säger Patrick Winqvist.

– Tyvärr är det så också att det speglar vårt sätt att spela i andra matcher. Vi har en teknisk och värderingsmässig anfallsdel som inte funkar just nu, vilket gör att vi hela tiden måste lösa svåra försvarssituationer, fortsätter tränaren.

En kvart från slutet fick hemmalaget straff sedan Lasse Nielsen dragit ner Anton Henryson i en nickduell.

Joel Wedenell stegade fram och rullade in bollen till 2–1.

I 90:e minuten räddade Salif Camara Jönsson TFF när han nickade in bollen sedan Lasse Nielsen fått in bollen från höger.

Men i den 112:e minuten gjorde Joel Wedenell sitt tredje mål för kvällen. TFF fick inte väck bollen från straffområdet efter ett inlägg och anfallaren stod där bollen damp ner och tryckte in bollen hårt på halvvolley.

Wedenell, som var på väg till TFF 2014, stod helt omarkerad och cupskrällen var ett faktum.

– Vi förlorar kampen mot Joel Wedenell i dag. När han gör sista målet säger jag till mig själv håll koll på nian, men det gör vi inte, säger Patrick Winqvist.

– Självförtroendet och orken spelar roll i dag. Självförtroendet är inte där och inte kraften heller tyvärr. Vi sliter enormt men inget går vår väg för tillfället, fortsätter Winqvist.

Annons

Albin Nilsson gjorde sin första tävlingsmatch i år och han spelade från start. Och han var bäste TFF-spelare. I den 24:e minuten kvitterade han till 1–1 han när han väggade sig fram med Marcus Pode, vände runt i straffområdet, och sköt in bollen vid stolpen.

Kul för Albin Nilsson, som är från Hässleholm, men han började karriären i IFK Hässleholm, stadens andra lag som också spelar i division två.

Men han hade svårt att känna glädje efter förlusten.

– Det var länge sedan jag spelade fotboll. Absolut hade jag sett fram mot att spela här, det var tio år sedan jag lämnade staden, men det hade varit kul om det gått bättre än så här. Det här var inte vad vi behövde, säger Albin Nilsson.

Vad är det som inte stämmer?

– Det är jättesvårt att säga, jag har inget bra svar på det faktiskt.

Hur kändes det för egen del?

– 90 minuter kändes bra, sista 30 var tungt. Men jag kände inte av skadan, säger Nilsson.

TFF har inte vunnit en match sedan den 24 maj.

Hur ska ni vända detta?

Annons

– Alla får gå in i sig själva. Vi har snackat ihop oss så mycket, vi kan nog inte snacka mer nu utan nu måste vi nog gå in i oss själva för att vända detta, säger Albin Nilsson.

Förlusten mot Hässleholm innebär att TFF missar vårens gruppspel i Svenska Cupen som är viktiga matcher på försäsongen.

– Det är jättebetydelsefullt att vara med i cupen. Nu får vi en jobbigare försäsong i och med att vi inte får den kvalitén på matcherna. Nu har vi förstört mycket för oss själva, säger Patrick Winqvist.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons